Ресурсбук България. Данни за избрана стока/услуга

Кока-кола

Ко̀ка-ко̀ла (Coca-Cola) е популярна газирана безалкохолна напитка, предлагана по целия свят, една от най-известните и продавани търговски марки в света. Известна е още със съкратеното разговорно наименование ко̀ла.

Кока-колата е създадена през 19 век от американеца Джон Пембъртън, който я замисля като лекарство, продавано без рецепта. С помощта на добре планирана рекламна стратегия бизнесменът Ейза Григс Кандлер превръща напитката във водещ продукт на световния пазар за безалкохолни напитки през 20 век. Кока-колата продължава да е на челно място и през 21 век.

В наши дни кока-колата се произвежда като концентриран сироп, който се доставя на множество франчайзингови фирми за бутилиране, разпространение и продажба.

Компанията „Кока-кола“ произвежда още няколко напитки, които носят марката „Кока-кола“, но са различни по вкус и състав от класическата напитка. Най-популярната и разпространена от тях е диетичната кока-кола (позната в България с името Кока-кола зироу Coca-Cola zero), която се превръща в най-популярната диетична напитка. Компанията произвежда също кока-кола с добавен екстракт на кафе (Coca-Cola Blāk), с вкус на ванилия (Coca-Cola Vanilla), череша (Coca-Cola Cherry), лимон (Coca-Cola with Lemon), както и кока-кола без кофеин (Caffeine-free Coke).

В изследване от 2011 г. кока-колата е посочена като най-престижната търговска марка в света.

Други подобни ресурси
Фирми:   Храни и напитки
Лица:     Химия
Сайтове: Храни и напитки


 
  Снимки на стоката / услугата или реклама на Храни и напитки
 
 
  Ценови данни
 
  Мярка:   Брой
  Количество:   1
  Ориентировъчна цена: 1
 
  Контакти
 
  Фирма - доставчик  Кока-Кола ХБК България
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
 
  Класификация
 
  Група на стоката: Храни и напитки  >>>
  Подгрупа: Безалкохолни напитки   >>>
  Тип:
 
Конкретни артикули от стоката Кока-кола
Код Име на стоката Мярка Кол. Цена Купи >>>
 
Линкове към Кока-кола
 
 
  
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Защо започнах да купувам с литри кола  
__ 1 __

14/07/22
13:22:52


Някои пият кока-кола в Макдоналдс, някой си мариноват пилешките крилца с нея, а аз отдавна не съм си представял да ходя в градината без кока-кола.

Както самата кола, така и бутилките, в които е, станаха спасител за мен, когато става въпрос за стимулиране растежа на растенията, защита от вредители и поддържане на градината в добро състояние.

Защита на растенията срещу листни въшки

Когато листната въшка започне систематично да превзема растения в градината, можете да изтичате до магазина за химически препарати за вредители или да боравите с различни биологични съединения .

Но в този случай аз залагам на още една бутилка кока-кола. Разклатете и освободете целия газ от напитката.

Добавете няколко супени лъжици течен сапун и разбъркайте, изсипете в контейнер със спрей. Напръскайте ефервесцентното средство върху малките нашественици на всеки 2 седмици. Ура, вредителите ги няма!

Ухапвания от насекоми

Лятото е прекрасно време, когато искате да дишате чист въздух, да готвите кебапчета, риба … Но комарите , които едва ли ще зарадват някой се превръщат в истински мъчения, могат да развалят цялата тази идилия .

В тази ситуация може да помогне кока колата по няколко начина. Първо, напитката помага за облекчаване на сърбежа и болката, които възникват от различни ухапвания: пчели, медузи, комари.

Второ, бутилките на Coca-Cola правят отлични капани за комари . Нарежете бутилката, както е показано в нашата статия и я напълнете с топла вода със захар или оставете колата.

Добавете суха мая. Дрождите, подобно на човешкото тяло, излъчват въглероден диоксид, който улавя мухи и комари. Захарта привлича други насекоми, които могат да пречат на почивката ви като оси.

Компост ускорител

За подобряване структурата на почвата помага органичния тор – компост. Много собственици на градини правят специална компостна яма. За да ускорят процеса на превръщане на растителните отпадъци в тор, използвайте колата като ускорител за компост.

На помощ ще дойде спасителната героиня от днешната ни статия. Сладката кока-кола служи като добра храна за микроорганизмите, живеещи в компост. Единственото изискване е напитката да бъде освободена от въглероден диоксид.

Почистване на градински мебели

Ако все още имате легло на дядо с мрежест матрак, няма да е трудно да го превърнете в парче градински мебели , оригинална цветна леха или дори предмет на изкуството.

И за да се отървете от ръждата върху него, изтъркайте с парцал с кола и избършете проблемните зони. След това изсушете добре. Разбира се, можете да го приложете върху всичко, което има ръжда

Почистване на плочки с мъх

Колата върши чудесна работа с почистването на мъх от стени и павета, тъй като съдържащата се в нея фосфорна киселина не само унищожава съществуващия мъх, но и предотвратява образуването на нов мъх.

Котлен камък

Вече се преборихме с варовик в банята и тоалетната. И сега ще ви кажем как да освободите градинското оборудване от него. За да възстановите градинските чешми в първоначалното им състояние, дюзи за поливане и много повече, ще ви трябва кофа с топла вода, бутилка кола и малко оцет.

Накиснете инвентара за няколко часа в смес от изброените съставки. След това можете лесно да избършете от замърсената повърхност.

Препарат за охлюви и мравки

Ако вашата градина страда от мравки или охлюви, можете да поставите купа с кола на земята. Изненадващо, това просто устройство действа като ефективен капан. Ароматът на напитката бързо привлича всички охлюви и мравки, а фосфорната киселина, която е част от напитката, ги унищожава.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  128       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   14/07/22
 
Google