Ресурсбук България. Данни за избрана стока/услуга

Фактори при покупката на монитори и компютри

Фактори, които трябва да вземете предвид при покупката на монитори и настолни компютри за бизнеса

Размер и форм фактор

Независимо дали говорим за размера на монитора, или за големината на вашия настолен компютър купувайте само онова, което ви пасва. Всичко друго създава само главоболия. Например, ако използвате сравнително малко бюро като работно пространство, огромният настолен компютър, който заема три четвърти от него, не е най-добрият избор.

Когато обмисляте избора на бизнес настолни компютри, насочете се към машини с относително малък форм-фактор, които заемат минимална площ. Това не само осигурява по-изчистено работно пространство, но също така оставя място за други неща, които може да са ви необходими, за да си свършите работата.

Бизнес приложенията рядко използват голям изчислителен ресурс, така че по-малките машини могат да осигурят необходимата производителност, за да ви вършат работа. Въпреки това, ако имате нужда от голяма изчислителна мощност, за да правите сложни математически операции или да работите с големи и сложни електронни таблици, ще откриете няколко компютърни модела с малък форм-фактор, които притежават изненадваща мощ.

Производителност и спецификации

Когато поръчвате бизнес монитор или настолен компютър, трябва да имате някаква представа за това от какъв хардуер имате нужда или поне с какви спецификации да е той. След това се уверете, че разпределяте правилно бюджета си и го насочвате там, където той ще предостави най-голяма добавена стойност.

Проверете резултатите от бенчмарк тестове като Cinebench и CPU-Z за сегашния си хардуер и ги сравнете с частите, които обмисляте да закупите. Трябва да сте уверени, че с новата покупка няма да получите по-слаба и по-стара машина, която няма да ви върши работа.

Когато става въпрос за монитори, от решаващо значение е да изберете правилния. Например бизнес професионалистите, които си служат основно с документи и сложни диаграми, не се нуждаят от функции като широка цветова гама или HDR. Вместо това те имат нужда от превъзходна ергономия и комфорт при гледане на монитора през дългите работни часове. И обратно, професионалистите, които работят с чувствителни към цветовете графики и изкуство, не могат да правят компромис с функции като HDR и широка цветова гама.

Модел AIO или настолен компютър?

Компютър тип "всичко в едно" (AIO - от All-in-One) успява да побере всеки компютърен компонент в рамката на монитора. Така че, ако се опитвате да се насладите на бюро без множество устройства и плетеница от кабели, комбинирайте своя компютър AIO с безжични периферни устройства. В този случай ще получите най-чистата възможна конфигурация!

Трябва обаче да имате предвид, че повечето модели тип "всичко в едно" правят някакъв компромис по отношение на изчислителната мощност заради липсата на място за ефективно разсейване на топлината. Въпреки това моделите AIO на MSI са проектирани да обслужват бизнес приложения и други задачи като сърфиране в интернет без никакви проблеми. Те не "се предават", поне на този фронт.

Все пак, ако често се налага да стартирате интензивни работни процеси, по-добре да се ориентирате към настолен компютър.

Технологии, грижещи се за очите

Работата може да направи така, че времето сякаш "тече безкрайно". Ако сте в работната зона, може да усетите, че се взирате в монитора с часове, без да поглеждате настрани дори за миг. Въпреки че е здравословно да правите чести почивки и ние препоръчваме да правите точно това, знаем, че това невинаги е възможно.

Функциите, разработени с грижа за очите, като дисплеи без трептене и технология с намалена синя светлина, ви помагат да работите, минимизирайки натоварването на очите. Ако сте склонни да работите много часове, определете това като важен критерий при преценката за покупка на бизнес монитор.

Сертификатите TUV са отличен начин да намерите продукти, които спазват определен стандарт, насочен към грижата за очите. Потърсете тези етикети за сертификати на продуктовите страници, за да сте сигурни, че полагате най-добрата грижа за очите си.

Други подобни ресурси
Обекти:  Магазини - техника
Лица:     Машино, Техно...
Събития: Компютърно обучение
Сайтове: Компютри.Електроника


 
  Снимки на стоката / услугата или реклама на Компютри. Софтуер
 
 
  Ценови данни
 
  Мярка:   Брой
  Количество:   1
  Ориентировъчна цена: 1000
 
  Контакти
 
  Фирма - доставчик  
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Класификация
 
  Група на стоката: Компютри. Софтуер  >>>
  Подгрупа: Компютри   >>>
  Тип:
 
Конкретни артикули от стоката Фактори при покупката на монитори и компютри
Код Име на стоката Мярка Кол. Цена Купи >>>
 
Линкове към Фактори при покупката на монитори и компютри
 
W98782 Фактори при покупката на монитори и настолни компютри Източник Dnevnik.bg
 
  
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  310       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   06/01/22
 
Google