Ресурсбук България. Данни за избран сайт

Традиционна баница с праз, сирене и яйца

Необходими продукти:

600 гр. готови кори
400 гр. праз лук
5 бр. яйца
350 гр. краве сирене
1/3 ч. л. сол
растителна мазнина

За заливане:

1 бр. яйце
2-3 с. л. кисело мляко

Празът се почиства, измива и нарязва на ситно. В подходящ съд се загряват 2-3 с. л. растителна мазнина и лукът се задушава в нея на тих огън за около десет минути. Оставя се да изстине, а през това време се разбиват яйцата. Щом са разбъркани добре, към тях се добавя сиренето, натрошено предварително на дребни парчета или настъргано на едро ренде, щипка сол и изстиналият лук.

Готовите кори се разстилат върху широка повърхност, като всеки слой, върху който ще се поставя плънката, се състои от 2-3 листа. Пристъпва се към равномерно разпределяне на плънката, след което корите се навиват на руло. Всички рула се подреждат в намазнена тава в спираловидна форма и се напръскват с малко растителна мазнина. По желание се заливат с едно разбито яйце и 2-3 с. л. кисело мляко.

Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180`С за 30-35 минути, докато придобие златист цвят.

Други подобни ресурси
Фирми:   Храни и напитки
Лица:     Химия
Стоки:    Храни и напитки


 
  Снимки от сайта или реклама на "Храни и напитки"
 
 
  Линкове (връзки) към Традиционна баница с праз, сирене и яйца
 
W14 Храни и напитки Фирми Раздел Виж  ~  
W44 Химия Лица Раздел Виж  ~  
W13 Храни и напитки Стоки Раздел Виж  ~  
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Храни и напитки  >>>
  Категория: Рецепти  >>>
  Група:
 



 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Посетител 594452 
__ 1 __

25/10/19
13:59:26
130.204.190.217
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  66       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   25/10/19

Google