Ресурсбук България. Данни за избран сайт

Пречистване на черния дроб

Черният дроб е от огромно значение за функционирането на организма ни като цяло и добрата му работа гарантира добро здраве и дълголетие. Въпреки това ние често забравяме за важността на този орган.

Причината за това е, че черният дроб не боли! Проблемите се усещат единствено като умора, отпадналост, сънливост и понижена работоспособност. Той трябва да е извънредно уголемен, за да причини дискомфорт.

Симптомите за претоварен черен дроб са:
► забавено храносмилане
► чувство за тежест
► неустоимо желание за сън веднага след хранене
► киселини
► лошо качество на съня
► сухота в устата и побелял език
► лош тен, помътняване на бялото на окото
► главоболие
Нещата могат да отидат и още по-далече до поява на подагра, артрит, ревматизъм.

Два пъти в годината трябва да се прави лечебно освобождаване от токсините, натрупани в организма. Това най-много помага на черния дроб да възстанови оптималната си форма.

Всички програми за детоксикация трябва да бъдат краткотрайни - не повече от няколко дни. След това е нужно да се внимава какви хранителни продукти се консумират, за да няма рязко ново натоварване.

Пречистване на черния дроб със зехтин и лимонов сок!

Най-добрият начин за превенция на здравето на черния дроб е неговото ежедневно почистване - всяка сутрин на празен стомах, пийте по една супена лъжица зехтин, смесена с една супена лъжица лимонов сок. След това можете да се насладите на закуската.

След един месец ще усетите промяна. Вашият външен вид ще се подобри, тъмните кръгове под очите ще изчезнат, тенът ви ще стане чист и ще изглеждате подмладени. Червата ще работят като часовник, ще забравите за запека и храносмилателните проблеми. Ще се чувствате здрави и с много положителна енергия.

Очистване на чернодробни камъни с лимон и зехтин

Нужни са ви:

~ 200 мл качествен зехтин
~ 200 мл лимонов сок - задължително е да е прясно изцеден

Не трябва да приемате никаква храна в продължение на 24 часа.

След това денонощие загрейте областта на черния дроб с електрическа възглавница или бутилка с гореща вода. Целта е обилно кръвоснабдяване на този важен орган.

2 часа след загряването можете да започнете приема на зехтин и лимонов сок. Редувайте по лъжичка зехтин, лъжичка лимонов сок. Трябва да изпиете посочените количества в рамките на 1 час.

Близо 8 часа след приема на полезните течности ще изхвърлите от организма си ярко зелени късчета с твърда консистенция - това са т.н. чернодробни камъни.

Със сигурност ще усетите резултата веднага - тонусът ви ще е много висок и ще се почувствате пречистени. С тази рецепта, освен че ще подобрите общото здравословно състояние на организма си и ще се отървете от излишните килограми.

Пречистване на черния дроб с мента, мед, сок от портокал и лимон

Курсът, който трябва да направите за пречистване на черния дроб и жлъчката, е с продължителност едва седем дни.

Самата процедура е в това да приемаме само по една чаша от следния еликсир:

~ 50 грама листа от прясна мента
~ 30 грама портокалов сок
~ 25 грама лимонов сок
~ три лъжици истински и качествен мед
~ един литър вода.

Най-напред водата се изсипва в една тенджера, поставя се на котлона и се изчаква да заври. След това се пускат листата от прясната мента кипящата вода, намалява се котлона и се оставя да поври за пет минути.
След това тенджерата се сваля от котлона и течността да се охлажда до стайна температура.
След това се добавя лимоновия и портокаловия сок, заедно с меда.
Разбъркат се хубаво, за да се смесят съставките и накрая еликсира се прецежда.

Пие се по една голяма водна чаша на ден в рамките на едно седемдневие.

Очистване на чернодробни камъни с английска сол

По правило в жлъчните пътища на черния дроб се съдържат голямо количество конкременти (до няколко хиляди). Това са жлъчни камъни, които трябва периодично да се чистят.

Ето само някои от признаците на това, че в черния ви дроб има камъни:
обложен език, горчив вкус в устата, висок холестерол, по-светли изпражнения, много газове и проблеми с храносмилането, лошо настроение, гневливост или раздразнителност, появата на вертикални бръчки между очите, лесно напълняване и трудно отслабване въпреки всевъзможни диети и т.н.

Добре е прочистването да се прави около пълнолуние и да се спазват посочените часове. Те са избрани, защото тогава този орган е най-активен.

Необходими са ви 4 лимона, 2 грейпфрута, 1 литър зехтин, 2 пакетчета английска сол (от аптеката), 10 кутии натурален ябълков сок, 1 чаена лъжичка тинктура от орехови люспи (за унищожаване на паразитите, които живеят в черния дроб и се изхвърлят при процедурата).

Започнете процедурата в понеделник, за да можете в събота и неделя да я довършите на спокойствие.

От понеделник до събота:
Всяка сутрин след ставане на гладно се изпива 1 чаша гореща вода.
После се приемат 1 супена лъжица лимонов сок смесен с 1 супена лъжица зехтин.
Така се стимулира изхвърлянето на жлъчка от черния дроб и жлъчния мехур.
По същата причина се ядат салати със зехтин и лимон през деня.

Всеки ден се изпива по 1-1,5 литра натурален ябълков сок. Той има известно очистително действие върху червата, а освен това размеква конкрементите в жлъчните пътища. Така те стават като желе и се изхвърлят без болки, дори ако са с големината на орех. Пак затова се пие и много вода - поне 2 литра, и се ядат в изобилие сурови плодове и зеленчуци.

Не се спазва диета, но все пак за предпочитане е да се яде по-лека храна, без пържено, колбаси и консерви. Най-добре е да се замени месото с риба или пиле и да се наблегне на суровите плодове и зеленчуци. Достатъчно често се приемат зехтин, лимон, яйца и по желание малко шоколад (тези храни са жлъчогонни, т.е. помагат за изхвърляне на жлъчката от черния дроб).

В събота следобед не се яде нищо - само се пият изобилно течности - чай, плодов сок и вода.

Вечерта в 18 и 20 ч. (важно е да се спазват тези часове) се приемат по 1 супена лъжица английска сол в 200 мл вода. Това има доста силен очистителен ефект, затова си стойте в къщи, за да можете да посещавате тоалетната при нужда. В случая се търси и другия ефект на английската сол - тя води до отваряне на жлъчните пътища и отпускане на клапите в тях. Така камъните излизат по-лесно.

В 22 ч. се приемат 100 мл. зехтин смесени със 150 мл. прясно изцеден сок от грейпфрут (може да добавите и малко лимон) и 1 чаена лъжичка тинктура от орехови люспи.

Сокът трябва да се прецеди, за да не съдържа плодова пулпа.
Предварително сместа се разбива в шейкър или с миксер, за да се хомогенизира.
Изпива се в стоеж прав, наведнъж или на глътки, но за не повече от 2-3 минути.
След това веднага се ляга по гръб и поне 30 минути се остава така.
Може да се масажира черният дроб и да се сложи нещо топло върху него.
Представяйте си как камъните започват да излизат и се изхвърлят в червата.

Най-добре е след това да си легнете и да заспите.

През нощта при нужда се посещава тоалетната. Ако искате, можете да се изхождате в гърне, за да проверите дали сте изхвърлили жлъчни камъни и пясък. Те плуват най-отгоре и приличат на грахови зърна. При разтрошаване отвътре са зелени на цвят. Могат да се изхвърлят десетки или стотици камъни и песъчинки.

В неделя сутринта в 6 и в 8 ч. пак се приемат по 1 супена лъжица английска сол в 200 мл вода, за да се улесни изхвърлянето на камъните, които са по червата. Това е много важно, защото иначе те остават вътре, а това е вредно за здравето.

После 2-3 часа не се яде.
Пие се прясно изцеден плодов сок, зелен или билков чай с малко мед.
Около 10 ч. може да се ядат плодове, а на обяд - супа с картофи, моркови, ориз и зеленчуци, салата и малко хляб.
Следобед се връщате към обичайното си хранене.

Процедурата може да се повтори няколко пъти, през 2 месеца, при пълнолуние, докато спрат да се изхвърлят конкременти. В зависимост от конкретния случай подобрение се усеща или веднага, или след няколко процедури.
По-нататък, след като черният дроб се изчисти, е добре да се повтаря чистенето му поне веднъж на 3 или на 6 месеца.

Почистете черния си дроб за 72 часа и отслабнете здравословно

Ако тялото е заредено с отрови, черният дроб не може да изпълнява своите нормални функции. Когато черният ви дроб е в затруднено положение, намаляването на теглото ви също е затруднено. Черният дроб е вероятно най-важният фактор, който е отговорен за процеса на отслабване, така че ако е пълен с токсини отслабването е възможно да се случва изключително трудно и няма да има положителни резултати в дългосрочен период от време.

Ето защо хората, които имат затлачване от токсини в черния си дроб не губят тегло, независимо от техните извънредни усилия и различни стратегии.

Затова ако искате да отслабнете, опитайте тази формула за пълна детоксикация на черния дроб. Изпийте това в продължение на 3 дни за почистване на черния дроб от всякакви отрови и токсини, които са се натрупали.

Как се прави детоксикацията на черния дроб?

Пийте този сок 3 пъти дневно през следващите 3 дни.
Да не се ядат големи порции храна през тези 3 дни.
Пийте много вода, за да се улесни процедурата на детоксикация на черния дроб и да загубите част от теглото.

Съставки:
~ 3 лимона
~ 1 чаша нарязан магданоз
~ 5 стръка целина
~ 6 чаши вода

Инструкции:

Смесете лимоновия сок, магданоз и целина в блендер, след това сложете малко вода и пасирайте още веднъж.
Пийте 2 чаши, 3 пъти на ден преди всяко хранене.
Повтаря се същата процедура в следващите 2 дни.
Спирате за 7-10 дни и след това повтаряте метода

Прочистване на черния дроб с магданоз, чесън и лимонов сок

Съставки:
~ връзка пресен магданоз
~ 2 скилидки чесън
~ 1 суп.л. лимонов сок
~ вода

Приготвяне:
Смелете на ситно с помощта на блендер магданоза и чесъна. Добавете 1 с.л. лимонов сок и около 1 ч.ч. вода.
Пийте наведнъж цялото количество преди закуска. Направете си същата смес и за вечерта (приема се малко преди вечеря). Повторете процедурата 3 поредни дни.
От 4-ия до 6-ия ден пийте само сок от магданоз, лимонов сок и вода.
А през следващите три дни (7-ия, 8-ия и 9-ия ден) отново с чесън.
След 9-те дни на лечение следват 14 дни почивка. После можете да повторите процедурата още 9 дни.
Този тип лечение не се препоръчва на хора, които страдат от хроничен гастрит и стомашни киселини с рефлукс.

Прочистване на черния дроб със стафиди и стафидена вода

Процедурата за почистване и детоксикация на черния дроб с помощта на стафиди е един от най-ефективните методи за възстановяване на организма. Това е особено важно при хронични заболявания, защото задръстването на организма с токсини пречи на самото лечение.

Необходими са 2 чаши вода (това възлиза на около 400 мл.) и 150 гр. стафиди.

Изберете качествени стафиди без блясък, сбръчкани, не прекалено меки, нито твърди. Зърната трябва да бъдат цели и да не са повредени. Добрите стафиди трябва да бъдат тъмно кафяви. Светлите са най-често резултат от химическа обработка.

Сутринта накиснете стафидите в гореща вода и нека стои 15 минути. След това измийте добре под течаща вода. Поставете измитите стафиди в чаша и я напълнете с преварена вода, охладена до стайна температура.

Следващата сутрин на празен стомах изпийте течността и изяжте стафидите.
Лежете в леглото от един и половина до два часа като сложите топли кърпи или термофор от дясната страна на корема.

Тази процедура се прави само веднъж седмично в рамките на един месец.
Може да повторите процедурата само два пъти годишно.

Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Стоки:    Здраве и медицина


 
  Снимки от сайта или реклама на "Здраве и медицина"
 
 
Линкове към Пречистване на черния дроб
 
W35407 Здраве и здравословен начин на живот Здравословен живот Индекс Виж  ~  
W70614 Здравеопазване. Симптоми и лечение Сайтове Раздел Виж  ~  
W70609 Здравеопазване. Алтернативна медицина Сайтове Раздел Виж  ~  
W70616 Здравеопазване. Методи за лечение Сайтове Раздел Виж  ~  
W70617 Здравеопазване. Природно лечение Сайтове Раздел Виж  ~  
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  Васил Методиев
  Телефон  -
  E-Mail  vasmet@abv.bg
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Здраве и медицина  >>>
  Категория: Природно лечение  >>>
  Група:
  
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  318       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   22/05/17

Google