Ресурсбук България. Данни за избран сайт

Вредни и несъвместими храни

Ядeм изключитeлнo кoмпpoмeтиpaнa хpaнa, кoятo oбъpквa гeнитe ни и cъздaвa oгpoмeн имyнeн пpoблeм.

Хляб и хлебни изделия

Съвременният хляб е сбирток от некачествено брашно от ГМО пшеница, химически подобрители, консерванти, коварни Е-та за хубав фасон, емулгатори, амилази, протеази, ксиланази. Изобщо в тях може да се намери цялата Менделеева таблица, за която не е написано върху етикета им и която ние доброволно всеки ден поемаме в организма си. Затова много хора ходят с тъмни кръгове под очите, имат лоша кожа, коса и нокти, напълняват, подпухват, задържат течности и се оплакват от алергии.

Вpaг No 1 зa здpaвeтo ни днec ca мoдифициpaнитe пшeнични хpaни, кoитo вceки дeн ca нa тpaпeзaтa. Днeшнoтo житo нямa нищo oбщo c тoвa в минaлoтo, кoгaтo copтoвeтe ca ce cмecвaли ecтecтвeнo и ca ocтaнaли 2-3, кaтo ocнoвният e лимeц.

Слeд 1943 г. oбaчe yчeнитe зaпoчвaт дa cъздaвaт хибpидни мoдификaции въpхy лимeцa чpeз кpъcтocвaнe нa copтoвe, кoитo cтaвaт пo-издpъжливи, виcoкoдoбивни и c пo-дoбpи пeкapни кaчecтвa. Teзи гeнeтични пpoмeни нa пшeницaтa зacягaт вcички бeли и тъмни пълнoзъpнecти хpaни, кoитo пoгpeшнo cмятaмe, чe ca пoлeзни, a тe c пpoтeинитe cи ca изключитeлнo вpeдни зa opгaнизмa.

Оcнoвният пpoблeм e в cтpyктypнaтa пpoмянa имeннo нa пpoтeинa (глyтeнa) нa мoдифициpaнaтa пшeницa, кoйтo e пpичинa зa мнoгo здpaвocлoвни фeнoмeни. От хиляди гoдини дpeвнaтa пшeницa cъдъpжa вид пpoтeин, c кoйтo чoвeчecтвoтo e cвикнaлo и гo пpиeмa кaтo cвoй.

Нo тoй вeчe e пpoмeнeн гeннo и ce e пpeвъpнaл в "хищник" зa opгaнизмa ни, pyши фибpитe в чepвaтa, къдeтo ce нapyшaвa пpoпycкливocттa нa клeтъчнaтa мeмбpaнa. Чyждитe бeлтъци, кoитo пoeмaмe c хибpидизиpaнaтa пшeницa и ocтaнaлитe хpaни, вмecтo дa бъдaт изхвъpлeни, нaвлизaт в кpъвтa и cтигaт дo вcякa клeткa, пopaзявaт paзлични opгaни.

Taкa имyннaтa cиcтeмa зaпoчвa дa aтaкyвa и coбcтвeнитe cи пpoтeини, кoeтo вoди дo aвтoимyнни зaбoлявaния.

Пoявявaт ce paзлични възпaлeния нa чepвaтa, peвмaтoидeн apтpит, диaбeт, cклepoдepмия, cъpдeчнocъдoви бoлecти, мeтaбoлитeн cиндpoм, зaтлъcтявaнe.

Спopeд лекари лъжa e, чe мaзнинитe ca тoлкoвa вpeдни и тpябвa дa ги oгpaничaвaмe и зaмeнямe c пълнoзъpнecти хpaни. В peзyлтaт нa тaзи тeopия 62,3 пpoцeнтa oт чoвeчecтвoтo ca зaтлъcтeли хopa.

Спaceниe cpeщy мoдифициpaнaтa пшeницa имa в eлдaтa, нaхyтa, кинoaтa, пpocoтo, aмapaнтa, чиятa, кapтoфитe, oт тях мoжe дa бъдe нaпpaвeнo бpaшнo и oт нeгo дa ce пpaвят тecтeни издeлия. Рaзyмнo e дa пoтъpcим в биoмaгaзинитe ядкoви бpaшнa, бpaшнa oт кapтoфи, мeнтa и шипкa. Te нe ca хибpидизиpaни и гeннoмoдифициpaни.

Tpaдициoннитe зa бългapинa бoб, лeщa и гpaх cъщo ca пpeкpacни хpaни. Спopeд нeя тeзи чиcти пpoдyкти нe ca мaлкo, зaтoвa нe яжтe хибpиднaтa пшeницa и бял opиз, зaмeнeтe ги c лимeц, пpoco и нaхyт.

Все повече лекари препоръчват черния хляб като далеч по-полезен от белия. Проблемът обаче е с какво брашно е замесен препоръчителният черен хляб? Илюзия е, че става дума за качествено, защото чистата хубава пшеница вече е дефицитна в целия свят. За тъмните и пълнозърнести брашна се използва по-нискокачествена.

Много спорно е доколко в България се продава нормален черен хляб, защото истинският му вариант би трябвало да се изработи от малцова ръж - недопустим лукс за страната ни. За да докарат тъмния цвят на хляба, заводите и пекарните слагат в тестото кой какъвто оцветител има - застояло по складовете кафе, чай, цикории.

В т.нар. заводски хлябове слагат мая - вреден и токсичен продукт, съдържащ термофилни дрожди (захаромицети). Те рязко намаляват калция, особено в организма на децата, може да доведат и до смърт.

Милиони са хората със заболявания на червата, за които маята е истински бич. Защото термофилните дрожди са химически създадени микроорганизми, които изграждат твърди съединения. Те пък правят камъни в бъбреците и жлъчката, а в стомаха засилват процесите на гниене.

Проблемът е, че количеството на маята в нашенския хляб е в пъти по-голямо от разрешената норма. Според българските стандарти тя не трябва да надвишава 4% от съдържанието на самия хляб.

А в заводите бутат в тестото поне 4-6 пъти повече мая, плюс оцет и разни други вредни добавки. За да бухва тестото по-бързо. България се ползва и евтина турска мая, която е от живи бактерии, развъждани върху кости. Тя има специфичен и недобър мирис, който се усеща и в хляба.

Мляко и млечните продукти

Прехваленото мляко и млечните продукти, които уж ни зареждаха имунните сили и ни осигуряваха здрави зъби и кости, всъщност са убиец No 1 на съвременния човек. Той дори не подозира откъде му идват повечето от бедите със здравето.

Хиляди изследвания вече доказаха, че редовната консумация на мляко и повече млечни продукти води до рак на гърдата, диабет, алергии, депресии, неизлечимата чревна болест на Крон. Защото кравите са заразени с вируса „Левкемия бовина". Проучване в САЩ показа, че 9 млн. крави са носители на този вирус, други милиони крави са инфектирани с болестта на Крон.

Много естествено е, че чрез кравето мляко заразата отива в организма на невинните хора и малките деца. Заради това и 40 млн. американци страдат от изключително сериозното и изтощително заболяване на червата крон, спасение от което още не е намерено.
Пациентите с крон получават чревни кръвоизливи, често вдигат висока температура, оплакват се от отпадналост. Лекарствата са много скъпи и само с поддържаща роля.

Ракът на гърдата и всеки друг вид рак може да се причини от хиляди неща. Но едно провокира разпространението на раковите клетки - това е мощният хормон на растежа. Има го в човешкия организъм, както и в кравешкия. Става дума за единствения хормон, който е еднакъв и в кравата, и в човека. Нарича се инсулинов растежен фактор 1. Приема се за ключовия фактор в растежа и разпространението на рака на гърдата, рака на белите дробове, на простатата.

Индустриалците от бранша твърдят, че всички хормони се унищожават по време на пастьоризацията на млякото и че те не се усвояват от хората, които го употребяват. Това обаче не е вярно. Нещо повече - когато се използват 9,5 л мляко, за да се приготвят, примерно, 450 г краве масло, или 4,5 кг мляко, за да се направят 450 г кашкавал - се концентрират тъкмо тези хормони. Концентрират се и диоксините, наситените мазнини, за които знаем, че са вредни.

Дерматолозите вече признаха, че са открили лек за досадните пъпки акне, които мъчат тийнейджърите. В момента, в който младежите спрат да пият мляко и да си хапват млечни продукти, гнойните пъпки от лицата им изчезват. Всъщност за пълното изчистване от това зло са необходими само две седмици, обещават специалистите по кожни болести.

В напреднала възраст кравето мляко причинява остеопороза. Млечният продукт образува киселини в организма. Те започват да изтеглят резервите от калций и по този начин тялото е превръща в уязвима мишена на остеопорозата и други костни болести.

Защото когато в кръвта няма достатъчно калций, необходим на тялото, организмът започва автоматично да го черпи от костната система, която брои за депо.

Месо и месни продукти

Средната продължителност на живота в САЩ, въпреки наличието на най-елитната медицина и най-модерната апаратура, поставя страната на 21 място сред развитите страни!
И това е, може би, защото Америка държи световните рекорди по употреба на месото като храна.

Амишите, които живеят не далеч на север от Чикаго се поболяват почти на 70 процента по-рядко от нас, а ракът при тях е по-рядка причина за гибел, отколкото гръмотевичните удари. Само че пасат своите овце, кози и рогат добитък, както и хранят птици и другите домашни твари с абсолютно чисти от химикали и други „подобрения" храни. И почвата за растенията по техните земи е чиста. И домашното приготвяне на храната е... домашно.

Ето какво констатират в заключение 22-мата експерта, които са обобщили резултатите от 800-те научни труда за месото и месните произведения на техни предшественици?

1. Най-напред те съобщават, че „ежедневната употреба на телешко и говеждо месо, овче и агнешко, конско или козе е „възможно да е канцерогенна" и „може да увеличи шанса за развитието на рак на дебелото черво, на простата и подстомашната жлеза".

2. Че употребата на „обработено за подобряване вкуса месо, като кренвирши, наденици, салами, консерви и др. „е канцерогенно и води до развитие на ракови заболявания". И даже съобщават точни цифри: ако всеки ден консумираш по 50 грама такива неща - рискът за рак на дебелото черво нараства с 18%. Ни повече, ни по-малко.

3. Развитието на рак при употребата на обработено месо се увеличава с увеличаването на количеството погълнато месо. Съобщава се, че глобалното увлечение на хомо сапиенс към месоядството има важно отражение на общественото здравеопазване!

Не съществуват никакви научни доказателства за ролята на червеното месо за развитие на злокачествените новообразувания.

Птичето месо не прави рак! В същото време по-голямата употреба на риба намалява опасността от рак с 30% спрямо тези, които се хранят с нея по-малко от веднъж седмично.

И още нещо хубаво - употребата на плодове зеленчуци, зърнени храни, СНИЗЯВА опасността от развитие на рак при повишена консумация на червено месо!

Пилешко месо

Много често независими експерти откриват антибиотици в пилешкото месо. Това е опасно, защото като се поема от човешкия организъм, той развива такива щамове бактерии, които са резистентни към антибиотици. Много хора умират от такива бактерии, които са вече резистентни към този тип лекарства.

От друга страна приемането на подобни препарати натоварва черния дроб. В месото често се откриват и хормони. Те като цяло са забранени в целия ЕС при отглеждането на животни.

Проблемът с хормоните обаче не е чак толкова голям, както с антибиотиците. Няма как в една огромна птицеферма със стотици птици, всяка една от тях да бъде боцкана с хормони. Антибиотиците се дават с храната и това става по-лесно. Така че хормоните са по-малкото зло.

Общо взето при всички месни продукти има проблеми.

Беше обявено, че продуктите по стандарта "Стара планина" ще се правят само от месо и ще са чисти. Само че какво се получи. Кренвиршът например се прави 90% от т.н. прат, който представлява нискокачествено смляно месо от кожи, кости, сухожилия, нокти, сланина. Скандалното в случая е, че самият стандарт „Стара планина" разрешава влагането на прат. Тоест стига да не сложите отрова, всичко друго е разрешено.

Тези кости и нокти се слагат във всички колбаси. Преди се слагаха само в малотрайните корбаси-кренвирши, наденици и други подобни.
Но вече се слагат във всички колбаси.

Вносните продукти от Съюза се проверяват първо от местните контролни органи, след това се проверяват и от нашите органи. Като цяло контролът в другите страни-членки е доста затегнат, така че не би трябвало да се притесняваме европейски внос.

Не така стоят нещата за страните извън ЕС обаче. Там не може да знаем какъв е контролът и колко качествени са храните, особено тези от животински произход. За съжаление много от тези продукти са със съмнително качество, но въпреки това достигат до пазара и крайните потребители.

Как да различим канцерогенното месо

След като СЗО потвърди, че някои месни продукти са канцерогенни, добре е да знаем, как да различим канцерогенното месо и най-вече и как да го избегнем. Според специалистите, можете да вземете по-информирано решение, за това какво да купите и какво не, само като разгледате етикетите, тъй като там всичко е обяснено в подробности.

От най-голямо значение е етикетът. Най-добрата причина да не се купуват колбаси или кайма е, ако на етикета стои надпис МСМ. Това означава, че месото е машинно сепарирано, т.е. смляно е заедно с костите, които пък са основната част, в която се отделят всички антибиотици, хормони, тежки метали и други токсини, които животното е приемало.

Същото важи и когато на етикетите откриете информация за съдържание на емулгатори и нитрити, маркирани под името E249, E250, E251 и E252. Те не са полезни за здравето, защото в комбинация с аминокиселините от месото, създават канцерогенно съединение - нитрозамин.

Още една причина да не взимате колбас е, ако в описанието на етикетите са включени и полифосфати, маркирани като E451, E452 и E453 - според експерти, те са геннотоксични, т.е. увреждат гените.

Особено важно е да избягвате продукти, които съдържат Е407, т.е. карагенан. Е407 полепва по стените на червата и създава ранички, които има риск да се превърнат в рак на дебелото черво.

Освен това, проверете дали продуктът съдържа някои подобрители на вкуса, като глутамин. Неговото присъствие обикновено е доказателство, че в съдържанието няма месо.

Не яжте продукти, които съдържат натриев глутамат, означен с Е-621! Натриевият глутамат е усилвател на вкуса. Днес производителите го добавят дори в най-неочакваните продукти.

Дали ще рискувате да купите подобно месо, или не, изцяло решавате вие, но все пак избягвайте да захранвате децата с преработени месни продукти, особено с пастет и кренвирши.

Когато купувате месо, например, свински пържоли, внимавайте дали месото е прошарено с мастни жилки. Ако е, тези животни са били добре хранени. Но ако няма грам и бяла мазнина, а от месото изтича течност, това е сигурно доказателство, че на животните са били давани хормони за растеж и антибиотици.

Вредни опасни за здравето храни

Хранителните продукти вече се превръщат в оръжие. Днес продажбите на вредни храни се увеличиха драстично и стигнаха апогея си. Около 60-80% от храните в магазините не отговарят на нормите за безопасност и качество. Вредни храни консумира най-вече градското население, което спазва обикновения тип хранене.

В този списък са включени продукти, които не бива да се употребяват. Те не само са вредни, но и опасни за здравето!

Бял шлифован ориз

Болестта бери-бери е широко разпространена в източните страни до началото на ХХ век и се смяташе за една от най-опасните. Тя поразява нервната система, което води до слабост, загубата на апетит, повишена възбудимост, парализа с голям риск за смърт.

През 90-те години на 19 век холандският лекар Х. Айкман открил, че болестта възниква при употребата на шлифован ориз; и че човек може да заболее от полиневрит, ако употребява пилешко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз.

Полираният ориз се получава чрез отделяне на обвивката от зърната, която има лечебно действие. След продължителна работа учените успели да отделят от оризовите обвивки кристално вещество, което съдържало сяра. Това вещество е витамин В1, тиамин, който предпазва и лекува бери-бери; липсата му в полирания ориз водела до заболяването.

Захарозаместители

Всички заместители на захарта имат силен жлъчегонен ефект. Ако имате болести на жлъчните пътища, заместителите на захарта могат ги да изострят. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова. Момчетата пият газирано с литри, а по-късно заболява простатата им.

Трансмазнините

Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получени по изкуствен път. Течните растителни масла при хидрогенизирането се превръщат в твърди растителни мазнини - маргарини.

Хидрогенизираните мазнини имат деформирана молекулярна структура, нехарактерна за природните вещества. Вграждайки се в клетките на нашия организъм, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенизираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и водят до натрупване на токсини, което е една от причините за болестите.

Продукти, които съдържат трансмазнини:

 • Маргарин
 • Меките масла, миксовете от краве и растителни масла
 • Рафинирано растително масло
 • Майонезите
 • Кетчупите
 • Продукцията на бързото хранене, за приготвянето на която се използват трансмазнини
 • Сладкарски изделия - торти, пасти, бисквити
 • Снаксове, чипсове, пуканки
 • Замразени полуфабрикати

Продукти, които съдържат генномодифицирани организми:
 • Какао
 • Вносните картофи
 • Зеленият консервиран грах
 • Консервираната царевица
 • Царевичните пръчици
 • Зърнени закуски с ароматизатори и оцветители, които напомнят натуралните.
 • Фъстъци с вграден ген на петунията. Получава се страшно отровно вещество; насекомите не нападат фъстъците

Храни, пълни с химия:
 • Бонбони: в производството им се използва силна химическа есенция
 • Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина
 • Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.
 • Хамбургерите и дори салатите в МакДоналдс, дюнерите
 • Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета;
 • Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. - те са произведени от генномодифицирана соя.
 • Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!


Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Стоки:    Здраве и медицина


 
  Снимки от сайта или реклама на "Здраве и медицина"
 
 
Линкове към Вредни и несъвместими храни
 
W15 Медицина и фармация Фирми Раздел    
W14 Здраве и медицина Стоки Раздел    
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  Интернет
  Телефон  -
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Здраве и медицина  >>>
  Категория: Диета / Здравословно хранене  >>>
  Група:
  
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  167       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   11/03/18

Google