Ресурсбук България. Данни за избран сайт

 

СИЛАТА НА АЛКАЛНАТА ВОДА !

Защо равновесието между киселинността и алкалността е толкова важно?

Защото засяга ставащото на микроскопично ниво в нашите тела. Не на клетъчно ниво, а на ниво атоми. Става дума за електричеството и за начинът, по който в телата ни се произвежда енергия на атомно ниво, за това, което не става, но би трябвало да става.

Повечето хора вече знаят, че сме прекалено киселинни заради киселинните храни и напитки, замърсяването, начинът на живот, стресът. Почти всичко ни “подкиселява”, включително гледането на новините...Казват, че трябва да се алкализираме. Но какво, всъщност, означава това? Мнозина смятат, че киселинната вода е просто вода с повече киселинни минерали, а алкалната вода е с повече алкални минерали, като Калций, Mагнезий и др. Ама се оказва, че киселинната вода съдържа и киселинни, и алкални минерали, просто киселинните преобладават.

Ако наистина го разберете, ще започнете да мислите по нов начин за своето здраве и за здравето на своите близки. Обичайният начин, нещо да се алкализира, е да налеете вода от чешмата (в нея има и киселинни и алкални минерали) и да й добавите алкални минерали. Какво лошо има в това? Ами, че пиете химически коктейл. През следващите 20 минути, ще стигнем доста по-далеч. Да приемем, че имаме вода без никакви минерали, например, дестилирана вода. Добавяме калций. Получаваме алкална вода. Неутралният рН на водата (рН 7) става алкален (рН 8), т.е. десет пъти по-алкален от рН 7. Знаете ли, какво е рН? Съкращението рН идва от френското "peur Hydrogène", което означава “за водорода”, т.е. мярка за количеството водород в течността. Забележете, говорим не за алкализиращи или киселизиращи химикали в течността, а за количеството водородни атоми.

Химикалите или минералите просто влизат в реакция с водата и създават водородни атоми. Защо това е толкова важно? Водородът е нашето гориво. Водородът ни лекува. Водородът е най-важното хранително вещество за нас. Водородът осигурява нашата жизнена сила! рН показва количеството водород в течността, затова рН измерва жизнената сила, която можем да получим от съответната течност.

Обратимост на стареенето

Санг Уонг, чудесен американски учен и изобретател от корейски произход, прекрасно обяснява явлението в новаторската си книга "Обратимост на стареенето". Той казва, че водата има памет. Доказателство за това са смайващите кристали на д-р Масару Емото и ранните трудове на хомеопатите. Санг Уонг обаче отива още по-далече – той казва, че тази памет е във вид на измерима електрическа енергия.

Тя може да се измерва във волтове или по-точно миливолтове, защото е много малко и с времето може да се изгубва. Когато водата е заредена с такова електричество, тя придобива способността да кара атомите на водорода в себе си да приемат две различни форми. Книгата на Санг Уонг описва неговото откритие на Йонизирана Алкална Вода. На 75 години той изглежда и звучи толкова добре, че се надявам и аз да изглеждам така на неговата възраст! Когато във водата има електрическа енергия, тя кара водорода да приема една от двете форми – водород с положителен електрически заряд (киселинна вода), и водород, който се съединява с атома на кислорода и получава отрицателен електрически заряд. Това е основният градивен елемент на самия живот. На химичен език той се изписва така: ОН-. Един атом кислород и един атом водород с отрицателен заряд. Това е Йонизирана вода. Тя е заредена с енергия и иска да я “дари” на всеки съответен атом във Вашето тяло. Тя се нарича “Алкална вода”. Въпросните йони или атоми имат способността да ускоряват химическите реакции на другите минерали във водата.

Това какво общо има с Вашето здраве и дълголетие?

Нищо в телата ни не може да се случи без химична реакция, а химичната реакция може да възникне, само когато “електричеството” между два атома е съвместимо. Следователно, можем да кажем, ние сме химичен организъм. На молекулярно ниво – далеч по-малко от клетките – през всяка минисекунда от живота ни се извършват трилиони електрически обединения и отблъсквания – истинска оргия на единението. Тя се извършва в тялото Ви и в този момент, винаги се е извършвала и ще се извършва, докато не бъде нарушено равновесието на киселинните и алкалните реакции, т.е. докато не приключи битката между тях.

Кой печели тази битка между йоните? Всеки път киселината. Всички знаем, че телесните ни киселини превземат и унищожават тялото след смъртта ни. Но, позволете да Ви кажа, те правят това много, много години преди да умрем. Даже сега! Разяждат, разрушават, разлагат, изгарят, окисляват. Всичко това е естествена част от уравновесената обмяна на веществата.Тогава? Животът, който познаваме е вътрешна “битка” между положителнозаредени атоми (йони) и отрицателно заредени атоми (йони). Със същия успех, но с по-малка точност, можем да кажем, че животът е битка между киселината и основата. Точно за това се отнася рН.

рН = равновесие киселина/основа = йонизиране = О.R.P.

Да се върнем на водата. Когато Н+ йоните в нея са повече от ОН- йоните, тя се смята за киселинна, а когато ОН- йоните са повече от Н+ йоните, тя е алкална.

Тук искам да спра за малко и да обобщя обсъдените вече въпроси. Ще ги подредя по точки:

► Киселинността и алкалността на една течност се измерва с рН;

►рН е мярка за количеството водородни йони (атоми);

►Колкото повече Н+ има в една течност, толкова е по-киселинна;

►Колкото повече ОН- има в една течност, толкова е по-алкална;

►От гледна точка на електричеството, киселината и основата могат да се разглеждат, като йони на водорода с положителен или с отрицателен заряд;

►Всички химически процеси в нашето тяло започват и се извършват, когато правилният електрически заряд си намери съответстващ заряд у друг атом. Без електричество нищо не става. Следователно, електричеството и химията в нашето тяло са едно и също нещо.

Водата може да съдържа водородни йони.

Йонът е атом с електрически заряд. Можем да измерим рН с лакмусова хартия или с електронен рН измервател. Той ще покаже число от едно до 14, като рН 7 е неутрално (нито киселинно, нито алакално). Можем да използваме и уред за измерване на О.R.P., който дава много повече информация. Той ни показва О = оксидиране, R = намаляващия или отдаващия P = Потенциал на течността. Това е значението на О.R.P. Оксидирането означава способност да оксидира. Да изгаря. Да разяжда. Да разлага. По-горе използвах пример с разлагането на труп. Много е подходящ – трупът оксидира. Не е лесно да се разбере намаляването (отдаването). В науката то означава да се отдава, т.е. ако една течност има “отдаващ потенциал”, тя отдава енергия на тялото.

Уредът, който измерва ОPП, всъщност измерва електрическият заряд на водата и ако показателят е над нулата, тя е оксидираща (киселинна, “крадец” на йони). Ако волтажът е отрицателен, тя е отдаваща (алкална, отдава)! Сега вече можем да видим, че става дума не просто за избор на алкални храни и напитки, а за избор на начин за алкализиране, т.е. снабдяване с енергия, която да добавим към нашия запас от йони с отрицателна енергия, и за неутрализиране на положително заредените киселинни атоми в нашето тяло.

Сега стигаме до самата основа – използваме водата, за да доставим тази енергия в тялото си.

Защо това е толкова хубаво за Вас? Да хвърлим един бърз поглед на кръвта. Както знаем, в кръвта има много вода, следователно и тук двата вида вода – киселинната и алкалната – са в определено съотношение, както вече стана дума. Когато алкалните йони под формата на ОН- са повече, в кръвта има повече кислород, т.е. повече мигновено гориво за живот. Всъщност, ако кръвта Ви е съвсем малко по-алкална (от 7.3 до 7.45), ще съдържа около 2/3 повече кислород!

Водата!

Ние сме 70% вода. Но пренебрегваме този факт. Затова сега ще погледнем, как водата би могла да ни промени из основи. За целта трябва да Ви покажа, какво става в киселинното тяло. Имайте предвид, че става дума за Вас, освен ако не сте онзи един от всеки 100, който е алкален по рождение!

Да си представим, че сме изгълтали голям бъргър и още по-голямо пълно със захар безалкохолно. Още докато дъвчем, нервите изпращат сигнал на стомаха. Химикалите в устата определят рН на храната и – не ме питайте, как – нервната Ви система съобщава на стомаха, каква част от чудовищното ястие “тръгва надолу”.

Повечето хора мислят, че стомахът им е торба, пълна с киселина, където “духовете-разрушители ще го разпльокат”. Това не е вярно! Стомахът е съд с точно определено количество киселина, изчислено от устата (а подозирам, и от очите, защото всички знаем старата приказка за лакомите очи), нито повече, нито по-малко. Ако надникнете в стомаха си, ще видите, че той не е голяма торба и е пълен не с киселина, а със стриктно контролирана смес, която в процеса на еволюцията е постигнала оптимална концентрация, за да разгради храната и да я подаде по-нататък по тракта, за усвояване.

Вътре няма да видите и содата бикарбонат. Тя се отделя от кръвта и покрива стомаха, за да го предпази от киселината. Между другото, в стомаха постъпва киселина и от резервите на кръвта, известни като “киселинен буфер”.

Така, глътнали сте огромната макдоналдовска дажба. Тялото Ви е успяло достатъчно добре да разбере, че току-що е погълнало нещо, способно да убива. То (тялото) знае, че ако рН на кръвта падне до неутралната стойност 7, вместо нормалната 7.35, Вие ще изпаднете в кома и ще умрете. Точно сега, благодарение на фирмите за бързо хранене и безалкохолни напитки, тялото Ви е задръстено с киселина и рН на кръвта Ви започва да спада. Надбъбречните Ви жлези крещят и Ви съобщават страшни неща. Можете ли да познаете, какви? Приемате съобщението като “удар”. Винаги получавате такъв удар, след като “гаврътнете” една кола. Даже ви харесва!

Надбъбречните жлези са нашата система за ранно предупреждение. Те заповядват на всичките ни системи да оставят всичката си друга работа и да доставят алкални минерали или отрицателен водород, за да неутрализират киселинната храна. Основните ни органи и системи са длъжни да отговорят, защото от това зависи нашето оцеляване. Това става още от времето на палеолита. Когато те преследва динозавър, нямаш време да си “храносмислаш” обядът. Не ти се и налага, защото знаеш, че и в двата случая настъпва смърт.

Но, какво става в стомаха ни? Ами, “тревогата към всички системи” първо стига при панкреаса. Едно от неговите задължения е да отделя алкален хранослилателен сок, за да неутрализира киселините, които вече са се смесили с храната в стомаха ви. Лошото в цялата работа е, че сте свикнали да бъде така и не само ядете бъргър, пържени картофи и безаколхолно за обяд, но пропускате и по някоя бира, ядете много плодова захар, защото някой ви е казал, че трябва да ядете много плодове, а в работата непрекъснато Ви стресират. Така непрекъснато крадете от панкреаса и той най-накрая се изтощава – в един момент просто няма какво да отдели.

Следващата спирка на сигнала за тревога са тъканите. “Алкали? Алкали? Някой да има алкали?” – “Извинете, тук няма такива.” Следват костите и зъбите. Излиза, че за да задоволим киселинния си навик, разрушаваме собствения си скелет.

Междувременно, рН на кръвна застрашително намалява и стомахът получава нареждане да спре работа. Налага се, тялото да използва ограничената си налична енергия за алкализиране на смъртоносната киселинна храна.

Какво прави то? Праща полу-смления ... товар в червата. Товарът е киселинен, не е смлян изцяло и е на буци. Горкият стар панкреас, пазител на портата към червата, не може да промени нищо, само изпълнява задължението си да ги пази. Сцената прилича на филм – камион с токсични отпадъци се промъква покрай безпомощната охрана.

Товарът се просмуква в червата. А те са, както казват докторите, “лениви”, защото Вие от много време сте киселинен (запекът е вторичен продукт от повишената киселинност на кръвта – водата от изпражненията се задържа в стомашната кухина, за да подпомогне изхвърлянето на отпадъка). Червата се движат бавно, защото са задръстени с твърди изпражнения. Тези изпражнения са киселинни и при преминаването си изгарят чувствителните всмукващи власинки по чревните стени. Понякога даже пробиват стените и се изливат в коремната кухина заедно с гадния, загнил, киселинен ... отпадък, който само до преди няколко часа е бил на рафта до шибъра на заведението за бързо хранене.

Стигаме до момента, когато всички поражения на излишната киселина се обръщат против нас и нашето здраве, сега и особено в бъдеще. Но преди това, знаете ли, какво, всъщност, е свободен радикал? Това е положително зареден кислороден атом или йон. Както вече разбрахме, той причинява оксидиране. Разгражда нещата, изгаря, разлага. В съвършеното тяло всичко е съвършено. Свободният радикал има съвършено предназначение да се движи като малък разсилен, да влиза в реакция с отпадъка, токсините и гнилостните процеси, да ги оксидира и да ги разгражда на съставните им компоненти.

Отбележете, казах, че това се случва в съвършената система. Киселинната система обаче не е съвършена. Както вече стана дума, практически всяка система в киселинното тяло е под обсада и работи с много по-малка мощност, от проектната. Затова нещата се объркват. Системите или преработват, или недоработват, или правят нещо, което не трябва. Същото става и със системата на свободните радикали. В състояние на обсада, т.е. киселинност, тя произвежда прекалено много свободни радикали (е, по-добре повече, отколкото недостатъчно!). Малките трудолюбци щъкат насам-натам и оксидират не само разложената храна и отпадъците, но и здравите клетки. С една дума, карат наред!

Затова учените казват, че свободните радикали ни състаряват. Те са киселинни, т.е. имат положителен заряд и действат в отговор на киселината в една киселинна система. А как е предвидено да действат? Какво да правим с цялата тази каша? Виждаме лъскавите реклами за антиоксиданти на капсули, таблетки, във вид на екзотични сокове и всякакви други подобни и харчим по шест, седем, десет долара на ден, за да се тъпчем с тях. Какво всъщност има в малките капсули? Има химически клетки с това, за което вече говорихме – Н- водородни йони, големите дарители, отдаващите спасители на живота!

На хората се внушава, че трябва да приемат антиоксиданти на хапчета, вместо да пият Алкална вода, заредена с отрицателен водород! Каква постановка! Големите компании печелят милиони!

Алкалната вода е силен антиоксидант. Всички алкални храни имат определен принос, но е толкова логично, когато си 70% вода и тя е навсякъде в тялото ти, водата да е много по-действен антиоксидант.

Според мен, антиоксидантът под формата на вода е и много по-икономичен в парирането на свободните радикали, от храната и хапчетата.

Водата! Тя е страхотна и ми действа страхотно всеки ден. Но тя е и умна – разделя се на кисела вода, която използвам за почистване и отстраняване на бактериите от храната, кухнята, банята, кожата и косата си и алкална вода, която вече описах.

Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Стоки:    Здраве и медицина


 
  Снимки от сайта или реклама на "Здраве и медицина"
 
 
  Линкове към СИЛАТА НА АЛКАЛНАТА ВОДА !
 
W15 Медицина и фармация Фирми Раздел    
W14 Здраве и медицина Стоки Раздел    
  Манипулации с линковете
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  Интернет
  Телефон  
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Здраве и медицина  >>>
  Категория: Природно лечение  >>>
  Група:
 



 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  349       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   19/08/22

Google