Ресурсбук България. Данни за избран обект

СБАЛ по онкология Благоевград

Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” ЕООД град Благоевград

Основната задача, която си е поставил екипът на болницата по онкология е:
- повишаване на качеството на предоставяната в лечебното заведение медицинска помощ;
- условията и средствата, с които се извършват и оказват здравните услуги;
- дейностите, чрез които се осъществява медицинската помощ.

За постигането й Ръководството системно наблюдава, анализира и провежда мерки за позитивно развитие на процесите в следните ключови направления:

1. Осъществяване на съвременна качествена диагностика за ранно откриване на раковите заболявания /солидни тумори/.
2. Прилагане на съвременни технологии за болнично лечение.
3. Предоставяне на качествени битови условия, общи и специфични сестрински грижи за пациентите по време на болничното им лечение.
4. Постигане на устойчиво развитие на инфраструктурата, апаратната и инструментална екипировка, човешките и финансови ресурси.

Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Обекти:  Аптеки
Сайтове: Здраве и медицина


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към СБАЛ по онкология Благоевград
 
W15 Медицина и фармация Фирми Раздел    
W3 Аптеки Обекти Раздел    
W14 Здраве и медицина Сайтове Раздел    
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   073 88 28 57
  E-Mail  sbalo_blgrad@abv.bg
 
  Адресни данни
 
  Област: Благоевградска
  Община: Благоевград
  Населено място: Благоевград
  Адрес: ул. Васил Левски 62
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Болници. Медицина
  Качество: Онкология
  Статус:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Откриха редица нарушения и огромни задължения в онкоболницата в Благоевград  
__ 1 __

25/06/22
14:14:17
Редица нарушения и огромни задължения на онкоболницата в Благоевград към фармацефтични компании са открити при проверка на лечебното заведение. Това съобщи кметът на Благоевград Илко Стоянов, който в края на миналата година смени управителя на онкоболницата и назначи финансова проверка там, предаде БНТ.

Губят се около 230 хиляди лева от бюджета на здравното заведение, а натрупаните задължения към доставчиците на лекарства са близо 2 милиона лева. Вече няколко месеца в онкоболницата „Св Мина“ в Благоевград се извършват финансови проверки.

Кметът Илко Стоянов назначи одит и още през февруари съобщи за злоупотреби в размер на 200 хил. лева, извършени според него от главния счетоводител на болницата. Тогава Стоянов обясни, че парите за лекарства са превеждани по сметката на взаимоспомагателната каса, след което главният счетоводител ги теглил на ръка.

"И още един куп индивидуални случаи, които са например за телевизор, за мобилен телефон, някакви лекарства, невъзстановени аванси и т.н", каза Стоянов.

Сезирана беше прокуратурата, а Агенцията за държавна финансова инспекция започна цялостна проверка на административната дейност на онкоболницата при предишния управител д-р Георгиев. "От 2019 нататък, особено силно в 2020, е спряно обслужването на плащането на лекарствата. Просто не са плащани! Това е една сума, която се е натрупала, и това е огромна сума – над 1,5 милиона с лихвите. А лихвите са убийствени, законната лихва е над 10%", каза още благоевградският кмет.

Защо не са плащани лекарствата и за какво са похарчени парите ще стане ясно след месец, когато приключи назначената проверка.

"За последните 2 – 3 месеца сме опитали да погасим около 210 хил стари задължения. Разбира се това няма как да стане изведнъж, за което най-вероятно ще моля и общинския съвет, както и кмета на общината, да мога да изтегля кредит, за да мога да платя на въпросните компании просрочията и лихвите", каза д-р Теодор Велчев, управител на СБАЛО „Св. Мина“ - Благоевград.

Въпреки финансовите проблеми, болницата работи нормално и няма върнати пациенти.

"Регулярен си е приемът, пациенти не се връщат, обслужват се. Нямаме за момента спрени доставки на лекарства", каза управителят на "Свети Мина" д-р Теодор Велчев.

Предишният управител на онкоболницата д-р Георги Георгиев, който беше начело повече от 6 години, обясни, че няма притеснения. Ще се запознае с всички резултати от проверката и тогава ще коментира твърденията на кмета. Специализираната болница за онкологични заболявания в Благоевград е единствената в региона и обслужва около 1 400 пациенти всеки месец.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  38       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   25/06/22