Ресурсбук България. Данни за избран обект

Национален спортен комплекс „Диана“

Национален спортен комплекс „Диана“ е най-посещаваният и обичан спортен комплекс в страната. Предназначен е за провеждане на тренировъчни лагер-сборове на национални и клубни отбори от различни видове спорт.

С многобройните си зали, комплексни съоръжения и хотелска част, НСК „Диана“ е с отлични транспортни комуникации и връзки. Тук са разположени най-многобройните за страната зали, открити плувни басейни и площадки, фитнес центрове, игрища за плажен волейбол и др.

Национален спортен комплекс „Диана“ се намира в столична община Изгрев и е близост до престижните спортни обекти: Национален стадион „Васил Левски“, Многофункционална зала „София“, тенис кортове и др.

В близост до Национален спортен комплекс „Диана“ са Националния възстановителен център и Болница Спортна медицина и травматология и лаборатория за допинг контрол.

Столичани наричат този спортен комплекс „Малкият олимпиец“ поради многообразието на спортовете и услугите, които предлага.

Kомплексът е изграден в периода 1968 – 1970 г. В последните три години обаче беше сериозно модернизиран и реконструиран:

- Зала борба – 2009 г.
- Зала джудо- 2009 г.
- Зала спортна стрелба – 2010 г.
- Зала айкидо – 2011 г.

НСК „Диана“ включва 3 блока:

Блок 1 – 16 етажна сграда – 64 апартамента; 90% отдадени под наем на фирми, физически лица, спортни федерации. С възможност за кабелна и цифрова телевизия, интернет.
Блок 2 – 16 етажна сграда – От 1 до 8 етаж е разположена специализирана спортно- травматологична клиника, обслужваща спортисти и частни лица. 9 – 16 етаж се ползва от Български спортни федерации и физически лица.
Хотел Диана 3 – категория 2 звезди. Разполага със стаи със самостоятелен санитарен възел и телефон.

Хотелкса част

Хотел Диана 3 – категория 2 звезди.

Разполага със 154 легла, в т. ч. 72 двойни стаи, 6 единични стаи и два апартамента, ресторант със 150 места, дневен бар и зала за конференции, паркинг.

Ресторантът на хотел Диана 3 е категория 2 звезди със 150 места.

Хотелът разполага още с кафе Мецанин, категория 2 звезди с 20 места, телефон и кабелна телевизия.

На разположение на гостите на комплекса са 4 открити охраняеми паркинга.

Спортни съоръжения на територията на НСК ”Диана”

1. Покрит плувен басейн ”Диана” – сградата разполага със сертификат за енергийна харатеристика клас „А“:

2. Спортни салони:

Зала бокс – 675 м²
Зала бокс малка – 120 м²
Зала тенис на маса – 449 м²;
Зала вдигане на тежести- 260 м²

3. Зала културизъм, фитнес и бойни изкуства с модерен възстановителен център – напълно реновирана през 2010 г. Използват се от БФ Културизъм.

4. Открити плувни басейни – В експлоатация от 01.06. до 31.08.

3 плувни басейна с олимпийски размери, с филтърна инсталация, кула за скачане, две трибуни, търговски обекти. Капацитет-2500 души

5. Европейски център по борба – Спортно съоръжение от 6 закрити тренировъчни зали, оборудвани с ТЕЦ и климатици. Използва се целогодишно за тренировки и състезания. Паркинг – 53 места.

Други подобни ресурси
Фирми:   Хоби,Свободно време
Лица:     Маркетинг


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към Национален спортен комплекс „Диана“
 
W20 Хоби,Свободно време Фирми Раздел    
W115 Маркетинг Лица Раздел    
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   02 8623112
  E-Mail  delovodstvo@nsb.bg
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. Никола Габровски 1
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Спортни съоръжения
  Качество: Спортен комплекс
  Статус:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Данъчните запечатаха ресторант 101 в Дианабад заради нередовен касов апарат  
__ 1 __

07/06/22
19:11:17


Служители на Националната агенция за приходите (НАП) са затворили луксозен ресторант в столичния квартал "Дианабад", съобщи пресцентърът на агенцията. Според вестник "24 часа" става дума за известния ресторант "101", който се намира на територията на плувния комплекс "Диана".

Според официалното съобщение от НАП ресторантът е запечатан заради касов апарат, който нямал връзка със системата на данъчните. Клиент под прикритие е сканирал касовата бележка от поръчката си в ресторанта и е установил, че тя не е отбелязана в системата.

Наложената административна санкция "запечатване" е с продължителност 14 дни, отделно е наложена и глоба, уточняват от НАП. Управителят на заведението отказал коментар, собственикът ще обжалва наказанието.

По информация на "Капитал" ресторантът е собственост на президента на федерацията по културизъм Александър Сталийски, който притежава и фитнес, и футболно игрище в комплекс "Диана", както и е прикрит наемател на целия комплекс от басейни.

През 2016 г. притежаваното от спортното министерство (управлявано от Красен Кралев) дружество "Национална спортна база" (НСБ) обявява конкурс за отдаване под наем на трите открити басейна, спортна площадка, трибуните от север и юг и всички прилежащи помещения.

Началната цена за наема на целия комплекс е 2500 лв. без ДДС, а от наемателя се очаква да направи инвестиции в размер на 500 хиляди лева без ДДС. Единственият кандидат за наемател - фирмата "Ем фууд енд кетъринг" ЕООД, спечелва конкурса и подписва договор с НСБ за срок от 10 години за стопанисване на комплекса "Диана".
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  54       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   07/06/22