Ресурсбук България. Данни за избран сайт

 

8 причини да пием чаша червено вино на вечеря

Виното е най-здравословната от всички алкохолни напитки. Червеното вино е особено богато на хранителни вещества и химични съединения, включително ресвератрол (едно от веществата, които обяснява т. нар. „френски парадокс". Той се върти около мазната френска кухня, ниския ръст на сърдечно-съдовите заболявания при французите, активното им дълголетие). Ресвератролът е естествено съединение, съдържащо се в люспите на червеното грозде, в някои билки, в боровинките и дори във фъстъчените люспи.

Ето осемте, най-полезни свойства на червеното вино:

1. Със сигурност ще спите по-добре след една чаша вино

Проучване направено в Израел, установило че любителите на виното спят по-добре. Разбира се, те комбинирали виното с храна, която абсорбира алкохола. Така че важна роля играе и това, което ядем.

2. Червеното вино понижава кръвната захар

Същото проучване установило, че хората с диабет тип 2, които пият по чаша вино на вечеря (независимо дали е червено или бяло), имат много по-ниски нива на глюкоза, в сравнение с тези, които пият вода или други течности, докато вечерят. Това не е първото проучване, което открива, че виното има добър ефект върху кръвната захар.

3. Намалява талията ви

Химикал, намерен в състава в червеното вино, може да ви помогне да горите мазнини, ако сте с наднормено тегло. Елаговата киселина забавя растежа на съществуващите мастни клетки и помага за предотвратяването на образуване на нови такива.

4. Червеното вино държи далеч настинките

Консумирането на вино намалява риска от настинка с цели 40%.

5. Виното предпазва от депресия - особено, ако сте над 55

Пиячите на вино е по-малко вероятно да страдат от депресия. Това е вероятно, независимо дали те изпиват една чаша или две на седмица. Тези, които пият повече, обаче, е по-вероятно да бъдат депресирани.

6. Предпазва от загуба на паметта

Умерената консумация на вино понижава риска от деменция при хората с 23%. Учените предполагат, че виното подобрява притока на кръв към мозъка, което ни поддържа здрави и с остър ум.

7. Можете да намалите риска от сърдечен удар или инсулт

Хората, които пият червеното вино имат високи нива на HDL холестерол - това е най-добрият и безвреден холестерол, който предпазва сърцето ви. Червеното вино също поддържа кръвта бистра, което означава, че има по-малко шанс да се съсири във вашите артерии или мозък.

И не на последно място…

Ако си позволявате по чаша червено вино ще живеете по-дълго. Ресвератролът може да бъде в състояние да съживи клетките, които ни предпазват от заболявания, на които сме по-податливи с напредването на възрастта. Когато изследователите разглеждали ефектите от ресвератрола върху мишки, те установили, че тестваните мишки са живели два пъти по-дълго от другите мишки.

Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Стоки:    Здраве и медицина


 
  Снимки от сайта или реклама на "Здраве и медицина"
 
 
  Линкове към 8 причини да пием чаша червено вино на вечеря
 
  8 причини да пием чаша червено вино на вечеря
  Всеки ден чаша червено вино, за здраве
Бизнесмен се оплаква на личния си лекар: - Ръцете ме болят, често имам тежест и бодежи в гърдите и започвам да забравям! Лекарят го преглежда и казва: - Имаш начална форма на артрит, може би леко сърдечно заболяване и много вероятно си пред първия стадий на деменция. Колко алкохол пиеш? - Не лизвам! Никога! - гордо отсича мъжът и наум си казва: Хайде сега да те видя как ще изкараш, че сам съм си виновен! Но в отговор чува: - Това е обяснението. Ето ти една рецепта: по четвърт бутилка червено вино през ден!
  Вино
Виното е алкохолна напитка, обикновено получавана чрез ферментация на грозде. Алкохолното съдържание на виното обикновено е от 7 до 15 обемни процента. При разкопки на древни селища в Анадола и Грузия, археолози откриват гроздови семки от култивирана лоза, които датират от около 7000 години. Първото вино е направено именно в тези райони, подходящи за отглеждане на лозя.На територията на днешните български земи започва да се прави вино още преди 5000 години. Производство на виното 1. Получаване на шира(гроздов сок) чрез пресоване или самоток. 2. Ферментация на ширата в ...
  Манипулации с линковете
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  Интернет
  Телефон  
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Здраве и медицина  >>>
  Категория: Здравословен живот  >>>
  Група: Вино и ракия
 



 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  1145       Гласували:  1     Оценка:  6.00                Последна редакция:   05/07/18

Google