Ресурсбук България. Данни за избрана стока/услуга

Корнизи

Корнизът е издадена, профилирана ивица по фасадата на сграда при класическата архитектура, която заема най-горната част на антаблемана и се намира под покрива. Понякога е наричан още венец, корона или гейсон. Големината и профилирането му са в строго определена, модулна зависимост. Практическата му функция е да отвежда дъждовната вода далеч от вертикалната равнина на стените на сградата, а естетическата – да завърши върха на сградата, да я отдели от небето или да раздели два архитектурни елемента.

В по-широк смисъл, корнизът представлява издаващ си напред архитектурен профил, който обхваща най-горната част на сградата и отвежда дъждовната вода встрани от стената под него.

Корнизът може да представлява и вътрешна, орнаментална украса, която обгражда стените на стаята и ги свързва с тавана. Особено при високи жилищни помещения, той намалява визуално тази височина. Може да бъде орнаментиран или оцветен с различен цвят, но обикновено се прави с цвета на тавана.

Последното му значение е на дървен, пластмасов, или метален, обикновено цилиндричен профил или лайсна над прозорец за окачване на пердета.

Други подобни ресурси
Фирми:   Стоки за дома и бита
Обекти:  Мебелен магазин
Събития: Обзавеждане
Сайтове: Стоки за дома и бита


 
  Снимки на стоката / услугата или реклама на Стоки за дома и бита
 
 
  Ценови данни
 
  Мярка:   Брой
  Количество:   1
  Ориентировъчна цена: 0
 
  Контакти
 
  Фирма - доставчик  ЛАПЕН ЕТ
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Класификация
 
  Група на стоката: Стоки за дома и бита  >>>
  Подгрупа: Обзавеждане   >>>
  Тип:
 
Конкретни артикули от стоката Корнизи
Код Име на стоката Мярка Кол. Цена Купи >>>
 
Линкове към Корнизи
 
  СТЕДИ СТИЛ ООД
Стеди Стил ООД изработва фасадни декоративни профили и елементи (корнизи, первази, колони, пиластри, профили за обръщане на прозорци, орнаменти, рамки, ъглови декоративни елементи, фронтони, плинтове, конзоли, профили по проект на клиента и др. ) от експандиран полистирол - EPS (стиропор) с машинно нанесено отгоре високоякостно полимер-циментово покритие. Така декоративните фасадни елементи и профили от EPS придобиват якост и защита от външни явления като натиск, удар, обилни дъждове, градушка и т. н. А монтажът е лесен като раз-два-три: Отрязваш, залепваш, боядисваш!
  ФАСАДНИ ДЕКОРАТИВНИ ПРОФИЛИ
Стеди Стил ООД изработва фасадни декоративни профили и елементи (корнизи, первази, колони, пиластри, профили за обръщане на прозорци, орнаменти, рамки, ъглови декоративни елементи, фронтони, плинтове, конзоли, профили по проект на клиента и др. ) от експандиран полистирол - EPS (стиропор) с машинно нанесено отгоре високоякостно полимер-циментово покритие. Така декоративните фасадни елементи и профили от EPS придобиват якост и защита от външни явления като натиск, удар, обилни дъждове, градушка и т. н. А монтажът е лесен като раз-два-три: Отрязваш, залепваш, боядисваш! ! ! Вие можете ...
  ЛАПЕН ЕТ
Търговия с пердета, корнизи и аксесоари към тях - внос от Италия.
  Албрехт Дюрер-2004 ООД
Художествено проектиране и производство на метални корнизи, парапети, закачалки различни видове орнаменти и др.Луксозен дизайн за дома,офиса, хотели, обществени сгради.Отлично качество изящно изпълнение на изделията внасят елегантност, стил и уют в интериора.
  Елина99
Елина-99 ЕООД предлага уникални текстилни и интериорни решения за хотели, заведения, офиси и жилища. Услуги: Оразмеряване , избор на тъкани и аксесоари. Дизайн и изработка на ескизи. Изработка, ушиване на продукти от интериорен текстил според избрания ескиз. Монтаж на продилни системи, корнизи.Аранжиране на завеси, пердета и драперии. Компанията предлага: -профилни системи за окачване на пердета; -декоративни корнизи; -римски и дървени щори; -системи за панелно придвижване „Японска стена“.
  Sunny Blind LTD
Щори за вашият дом или офис на добри цени с високо качество и перфектен монтаж. Когато става въпрос за уюта на дома или офиса, е важно да намерите партньор, който няма да ви разкаже колко много неща е постигнал, а ще ви изслуша, ще се съобрази с вас и ако имате нужда, ще ви посъветва адекватно кои щори, врати, мрежи, корнизи за своето помещение е най-удачно да изберете. Единственият критерий тук е личното ви желание и специфичното излъчване на мястото, в което живеете и работите, за да го превърнем заедно в дом. Вашият жилищен или… работен дом. Най-добрият, който сте имали досега ...
  Пердета и корнизи
Пердета и корнизи внос от Испания, Германия, Италия. Наличности. Монтаж, ушиване и доставка, както и решения за сводове, овали и нестандартни форми. Тел 02 9867497
  Астра Интериор
Шоурум за интериорен текстил АСТРА ИНТЕРИОР предлага: * Прецизно подбрана колекция платове за пердета, щори, шалтета, и спално бельо * Висококачествени корнизи и механизми за щори * Пълен комплект от услуги - идеен проект, професионална консултация, шев, монтаж
  ЛИДА ЕТ
Пердета, завеси, щори - всички видове, релси, корнизи, аксесоари.
  ЕТ Аклима Христо Христов
Фирма Аклима - Христо Христов ЕТ е с основна дейност ръчна изработка корнизи и закачалки за стая и баня, изработени от месинг, инокс, стомана и алуминий. Аклима изработва корнизи под най-различни форми и размери по желание на клиента.
  Платове за пердета, завеси, шалтета и дамаски
Платове за пердета, завеси, шалтета и дамаски на супер цени. Предлагаме още корнизи, перделици и декоративни възглавници. Studio 79 – град Варна или Онлайн - Studio79.bg
  Услуги. Дограми
  Мебели, Обзавеждане. Дограма
 
  
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  354       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   27/04/17
 
Google