Ресурсбук България. Събитие / обява

Откриха фестивала Вино и гурме в Стария град

С изпълнения на момичетата от девическа хорова формация "Евмолпия" на ул. "Съборна", в началото на Стария град, бе открито осмото издание на Дефиле "Вино и гурме" 2022 в Пловдив. Фестивалът предоставя за дегустация над 240 вина. Организатори на събитието са Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив, с активното сътрудничество на Общинския институт "Старинен Пловдив" и Университета по хранителни технологии - Пловдив.

Щастлива съм, че днес сме се събрали заедно на открито и зад гърба ни вече са тези две години, в които това не беше възможно, каза в приветствието си заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева. По думите ѝ Пловдив е специален град не само исторически, но и като място, където различните култури и религии живеят заедно и толерантно. Днешното събитие е един вид рестарт на усилията на Министерството на туризма и всички институции, които бихме искали да имаме успешен туристически сезон.

Участниците в осмото издание са 67, от тях 42 са винопроизводители, 21 - производители на храни и продукти и четири - съпътстващи. Те са разположени в шестнадесет емблематични къщи - музеи и галерии, заведения и културни средища в Старинен Пловдив.

И тази година публиката ще има възможност да попълни дигиталната анкетна карта за любимо вино за 2022 година. Днес и утре всеки ще може да даде своя глас и предпочитания за най-любимо вино в категориите - бяло, розе, червено вино и плодова напитка на основа вино, както и за любим вкус.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Откриха фестивала Вино и гурме в Стария град
 
W101907 Откриха фестивала Вино и гурме в Стария град Източник Dir.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област: Пловдивска
  Община: Пловдив
  Населено място:Пловдив
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Пловдив
  Дата и час от:   15/05/22
  Дата и час до:   15/05/22
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Културно събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  79       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   15/05/22