Ресурсбук България. Събитие / обява

Кирил Петков призова всеки българин да дари по една заплата на Украйна

Премиерът Кирил Петков обяви дарителска кампания за набиране на средства за боеприпаси за Украйна. Това той направи във фейсбук. В лично качество премиерът дари една своя заплата.

Ето какво написа Кирил Петков във Фейсбук:

"Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия!

Като министър-председател ще продължавам да работя за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор, като през идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности - не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях.

Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси.

Затова откривам публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство. Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна.

Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Кирил Петков призова всеки българин да дари по една заплата на Украйна
 
W101481 Кирил Петков призова всеки българин да дари по една заплата на Украйна Източник Dir.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:   Кирил Петков
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   София
  Дата и час от:   26/04/22
  Дата и час до:   26/04/22
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Недалновидната българска политика за Украйна стана гротеска  
__ 1 __

26/04/22
17:10:07
Иван Бакалов, е-vestnik:

Има много несъгласни. Защо? Това е правилен подход - откриваш фонд за дарения. Който иска дава дарения, който не иска - не дава. Купуваш с парите оръжия, каквито част от обществото иска ние като държава да дадем на Украйна. Иначе излиза, че онези, които искат да даваме оръжия на Украйна, искат да го правят за сметка и на онези, които не искат да даваме.

Премиерът Петков засегна болезнен въпрос - разделението на българите по въпроса за Украйна.

И в Европа има разногласия, някои страни като Унгария дават убежище за бежанци, хуманитарна помощ, но не военна. Други избират да не подпомагат с тежки оръжия. И в Германия има разногласия за това каква помощ да се дава на Украйна. И Франция и Германия помагат, но се пазят по никакъв начин да не се въвклекат в конфликта като страна. Рискът от ескалация е висок, обяснява Макрон в изявления пред журналисти след преизбирането му. Всяка страна сама решава как да помага, но по отношение на нахлуването на Русия в Украйна има европейско единство, казва той.

Между какво да избират българите? Лятото ще го преживеят, консумацията на ток е ниска, а нашенецът може и без климатик. Но есента, ако на българите ни се наложи да избираме между отопление и оказване на помощ за Украйна с оръжие, санкции и гостоприемство за още бежанци, вътрешнополитическата картина ще се промени съвсем.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  72       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   26/04/22