Ресурсбук България. Данни за избрано лице

 

Илон Мъск

Илон Мъск е собственик на "Тесла", "Старлинк", SpaceX и X.

Той е един от основателите и на OpenAI - компанията, която разработва ChatGPT, Dall-E и Whisper, но се оттегли от борда ѝ през 2018 г.

Други подобни ресурси
Лица:     Икономист
Сайтове: Бизнес и търговия


 
  Снимки на лицето
 
 
  Месторабота
 
  Фирма:  
  Длъжност:  
  Телефон:  
  E-Mail:  
 
  Идентификация
 
  Титла:
  Професия: Бизнесмен
  Основна дейност: Бизнес и търговия
 
  Линкове към Илон Мъск
 
W112381 Илон Мъск пусна саркастичен чатбот с достъп до X Източник Dnevnik.bg
    Манипулации с линковете
 
  Списък на сайтове администрирани от лицето
Име на сайта Категория на сайта Дата Детайли
Илон Мъск пусна саркастичен чатбот с достъп до X Информационни технологии 06/11/23 Виж : 184
Илън Мъск и Тесла представиха своя робот Информационни технологии 02/02/24 Виж : 99
 
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Защо НАТО продължава да съществува?    
__ 1 __

28/03/24
22:59:33
Милиардерът Илон Мъск се съгласи с мнението на един от най-изтъкнатите съвременни предприемачи и икономисти в САЩ Дейвид Сакс, публикувано в социалната мрежа X, че след разпадането на СССР Северноатлантическият алианс е трябвало да бъде разпуснат.

"През 1991 г. Съветският съюз се разпадна и НАТО се изправи пред екзистенциална криза: причината да съществува вече не съществува. Но вместо да се разпусне, той излезе с нова мисия: да се разшири. И в един самореферентен цикъл разширяването на НАТО би създало необходимата враждебност, за да се оправдае", посочва Дейвид Сакс.

По този повод предприемача, Мъск отбелязва:

"Наистина. Винаги ми е било интересно защо НАТО продължава да съществува, независимо от това, че неговият заклет враг и причина за създаването му, Организацията на Варшавския договор, прекрати своето действие".

Това е поредния коментар на основател на Tesla и Space X под публикация на американския икономист, известен с безкомпромисната си привързаност към свободата на словото и критик на политиката на Джорд Байдън.

Миналия месец Мъск се съгласи с мнението му, че САЩ разпространяват недостоверна информация за ситуацията в Украйна и как е започнал конфликтът.

"Конфликтът в Украйна се основава на лъжи - лъжи за това как е започнал, как върви и как ще завърши. Казват ни, че Украйна печели, а всъщност губи. Казват ни, че конфликтът прави НАТО по-силен, когато всъщност го изтощава (...) Казват ни, че няма възможност за постигане на мир, докато всъщност сме отхвърлили многобройни възможности за разрешаване (на ситуацията) чрез преговори", заяви Сакс.

Преди това Мъск каза, че отпускането на нов пакет помощ за Киев и удължаването на конфликта няма да помогне на Украйна.

 Мъск предвижда загуби на територия за Украйна    
__ 2 __

31/03/24
17:28:20

Трагична загуба на живот за Украйна да атакува по-голяма армия, която имаше отбрана в дълбочина, минни полета и по-мощна артилерия, когато Украйна нямаше превъзходство във въздуха! Всеки глупак би могъл да предвиди това.

Това написа в X американският милиардер Илън Мъск за войната в Украйна.

Моята препоръка преди година беше Украйна да се укрепи и да приложи всички ресурси за отбрана. Дори тогава е трудно да се задържи територия, която няма силни естествени бариери. Няма шанс Русия да завземе цяла Украйна, тъй като местната съпротива ще бъде изключителна на запад. Но Русия със сигурност ще спечели повече земя, отколкото има днес.

Колкото по-дълго продължава войната, толкова повече територия ще спечели Русия, докато удари Днепър, който е труден за преодоляване. Но ако войната продължи достатъчно дълго, Одеса също ще падне.

Дали Украйна ще загуби целия си достъп до Черно море или не, според мен остава истинският въпрос. Препоръчвам споразумение чрез преговори, преди това да се случи.

Прагматичното решение е да се търси мирно решение на конфликта

Украинската агенция УНИАН коментира предложенията и предположенията на Мъск като "скандални".

Припомняме, че през ноември Мъск призова за преговори с Путин и симпатизира на руските войници. Според милиардера опитите на Украйна да си върне заграбените от руснаците територии са ненужни.

Според Мъск Зеленски трябва лично да се срещне с Путин, вместо да "изпраща цветето на украинската младеж да умре в окопите". В същото време той смята, че на руските войници "може да се съчувства" точно както на украинските защитници.

Преди това Мъск се подигра с президента Володимир Зеленски и помощта за Украйна. В своя X акаунт Мъск сподели стар мем на Зеленски, но добави надпис към него: "Когато са минали пет минути и не сте поискали милиард долара помощ".
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  139       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   06/11/23