Ресурсбук България. Данни за избрано лице

 

Христо Хинков

Проф. Христо Хинков е номиниран за министър на здравеопазването в правителство на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС с втория мандат.

Проф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София, съобщиха от пресцентъра на ПП–ДБ. Завършва медицина през 1980 г. Започва трудовия си път като участъков лекар в Ботевград, след което работи в психиатричната болница Нови Искър, където придобива специалност психиатрия. През 1988 г. печели конкурс като научен сътрудник в първа психиатрична клиника на Медицинска академия, но след една година напуска и работи в продължение на 10 години като консултант психиатър в УМБАЛСМ „Пирогов“.

През 1997 - 1999 г. е назначен в Министерството на здравеопазването като началник отдел проекти, а от 1999 - 2001 г. заема поста на заместник-директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), като отговаря за обучението и човешките ресурси в институцията.

От 2001 г. започва работа в Националния център по обществено здраве и анализи, където защитава докторска дисертация. През 2014 г. е назначен за директор на Центъра, който управлява до 2022 г.

Специализирал е в Белгия, Нидерландия, Дания, Япония, САЩ. Участвал е в редица проекти и програми, свързани със здравеопазването и здравната реформа. Един от възстановителите на Българския лекарски съюз (БЛС) през 1990 г. Автор е на множество публикации в областта на общественото здраве, здравната реформа и психично-здравната проблематика. Понастоящем е професор в Дирекция „Психично здраве и превенция на зависимости“ в НЦОЗА.

Други подобни ресурси
Обекти:  Болници. Медицина
Лица:     Лекар
Сайтове: Здраве и медицина


 
  Снимки на лицето
 
 
  Месторабота
 
  Фирма:  
  Длъжност:  
  Телефон:  
  E-Mail:  -
 
  Идентификация
 
  Титла: Професор
  Професия: Медицина
  Основна дейност: Администрация
 
  Линкове към Христо Хинков
 
W16 Администрация Фирми Раздел    
W17 Услуги Стоки Раздел    
W37 Организации, администрация Сайтове Раздел    
    Манипулации с линковете
 
  Списък на сайтове администрирани от лицето
Име на сайта Категория на сайта Дата Детайли
Виж :
 
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Какво имущество декларират политиците    
__ 1 __

16/08/23
14:15:00

Здравният министър Христо Хинков и съпругата му имат три апартамента в София и два гаража, придобити между 1993 и 2019-та година. Двамата имат и около 125 хиляди лева пари в банки.

 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  100       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   06/06/23