Ресурсбук България. Данни за избрано лице

 

Атанас Щерев

Следвайте мечтите си и се пазете от илюзии, посъветва младите лекарят, считан за бащата на ин витрото в България.


Други подобни ресурси
Обекти:  Болници. Медицина
Лица:     Лекар
Сайтове: Здраве и медицина


 
  Снимки на лицето
 
 
  Месторабота
 
  Фирма:  
  Длъжност:  
  Телефон:  
  E-Mail:  -
 
  Идентификация
 
  Титла: Доктор
  Професия: Медицина
  Основна дейност: Здравеопазване
 
  Линкове към Атанас Щерев
 
W15 Медицина и фармация Фирми Раздел    
W9 Болници. Медицина Обекти Раздел    
W14 Здраве и медицина Стоки Раздел    
W14 Здраве и медицина Сайтове Раздел    
    Манипулации с линковете
 
  Списък на сайтове администрирани от лицето
Име на сайта Категория на сайта Дата Детайли
Виж :
 
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Когато са обединени, българите правят героизъм, но днес това го няма    
__ 1 __

23/11/22
14:34:32


Смятам, че трябва да говорим първо за проблемите в страната и да търсим решения. Защото Филип Димитров преди време каза "тази държава" и ние продължаваме да го употребяваме. А тя е нашата държава. Тя е държава, която на никой друг не е необходима и никой друг не се интересува. Затова ние сме тези, които трябва да се замислим какво правим.

Първото, което трябва да се направи в тази страна е реформа в образованието. Защото то е в основата на успеха във всяка държава.

Той отбеляза, че в личен план е имал невероятен късмет в живота, защото е попаднал на невероятни учители, които са били невероятни хора.

За мен успехът е, че хората, с които работя, са успешни. Моите деца и внуци са успешни. И най-големият успех и богатство на един човек е образованието на неговите деца и внуци. Хората, с които работя, са професори и доценти, които се изявяват на световни форуми и конгреси. Които публикуват в специализирани издания различни изследвания, които са цитирани стотици пъти, а това е голям успех.

Няма лоши деца, има лоши родители и лошо общество.

Лошите деца могат да станат добри граждани, ако има правилно възпитание. То се получава на първо място в семейството, на второ са интернет и улицата, а на трето е училището. Когато е разсипано училището, близо 50 години преподавам, виждам какви деца идват да учат медицина. Те имат много лоша подготовка. Образованието е съсипано в България, а нашето общество е разделено.

Българите са интелигентна нация с много богат генетичен фонд, но в голямата си част са неграмотни. Народът е разделен днес. Имало е случаи, когато са били обединени, когато правят героизъм. Днес това нещо го няма. И всичко започва от училището и семейството.

Никой няма да ни помогне, ако сами не си помогнем.

Затова казвам на моите колеги - "следвайте мечтите си и се пазете от илюзии". Но всеки млад човек трябва да следва мечтите си и да се мъчи да се прави това, което някой може да мисли за невъзможно. Но всеки трябва сам да открие разликата между мечта и илюзия. Аз ще ви дам един пример - Илон Мъск - никой не му вярваше, че ще постигне това, което беше казал, че ще постигне. Сигурен съм, че ще стигне и до Марс.

Спортът е изключително важно нещо за младите хора.

Защото той учи на дисциплина, воля и желание за успех. Когато отидох за първи път на работа, след като завърших медицина, осъзнах каква огромна отговорност поемам и затова не спирам да чета всеки ден", каза той и добави, че непрекъснато трябва да се чете и да се актуализират знанията на един човек.

Труд, постоянно и вдъхновение да следваш мечтите си - това е рецептата

Човек не трябва да спира да се развива. Ако спра да правя някои неща, значи съм умрял. Какво да правя друго - да седя и да гледам в една точка и да чакам кончината. Ходенето е сега моят спорт.

Проф. Атанас Щерев разказа за въвеждането на ин витро оплождането в България в края на 80-те години на миналия век.

Съвременните икономически условия са довели до един друг проблем - увеличаване на възрастта, на която жените раждат първото си дете.

Над 26-годишна възраст жената се води вече възрастна първескиня. А средната възраст на родилките в нашата болница е 37 години. Тоест те отлагат майчинството все повече и повече, а след 30-годишна възраст при жените започва един процес на намаляване на броя на яйцеклетките и най-вече на качеството им.

Според него тази тенденция е глобална, но ситуацията в България е най-лоша от всички 28 страни-членки на ЕС.

Българската нация изчезва. Ние се топим с много бързи темпове, защото раждаемостта пада непрекъснато. И това е много тревожно. Може само да се говори за това нещо, но не виждам някакви конкретни стъпки, за да се преодолее този социално-икономически проблем. Има само лозунги.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  167       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   23/11/22