Ресурсбук България. Данни за избрано лице

Харалан Александров

Харалан Александров Александров е български социален антрополог, публицист, преподавател в Нов български университет, с научни интереси в областта на социалната антропология, социалната политика и организационните изследвания.

Роден е на 21 март 1967 г. в София, в семейството на акад. Александър Александров. Завършва славянска филология в Софийски университет, като дипломната му работа е върху междуетническите връзки в районите със смесено население в България. От 1991 до 1996 г. следва в НБУ, като преминава курсове на обучение по социална дейност и педагогическа психология към Департамента по поведенчески науки. През 2003 г. получава докторска степен по антропология към Института за фолклор при БАН с дисертация на тема „Фолклорният текст в контекста на социалната промяна“.

Между 1994 и 1999 г. специализира и в различни университети в Канада, Словакия, Великобритания, Унгария и Русия. Работи върху докторска дисертация на тема „Identity, continuity and change: the dynamics of reconstructing the organizational culture of an education institution“ към Университета на Западна Англия в Бристол, Великобритания.

Доцент в НБУ от 2014 г.

Член е на Института за взаимоотношения между хората и на настоятелството на Институт „Отворено общество“ - София.

Други подобни ресурси
Сайтове: Общество и политика


 
  Снимки на лицето
 
 
  Месторабота
 
  Фирма:  
  Длъжност:  
  Телефон:  
  E-Mail:  -
 
  Идентификация
 
  Титла: Доцент
  Професия: Социология
  Основна дейност: Образование
 
Линкове към Харалан Александров
 
W57 Обучение / курсове Фирми Раздел    
W47 Учебно заведение Обекти Раздел    
W36 Наука и образование Сайтове Раздел    
 
  Списък на сайтове администрирани от лицето
Име на сайта Категория на сайта Дата Детайли
Виж :
 
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Добрата новина за Харалан Александров: разминахме се с революцията  
__ 1 __

30/12/20
23:11:13

Ние сме в епицентъра на голямо човешко бедствие. Това заяви пред БНТ социалния антрополог Харалан Александров. Конспиративните теории идват, за да си върнем усещането за контрол, по думите му, а е по-тежко да си признаем, че природата е по-силна.

Коронавирусът довел до регрес в обществото. Връх взеха страхът, омразата и нагонът за власт. С регреса, която сме преживели с ковид удара, сме загубили най-ценните постижения на нашата цивилизация - способността да водим спокоен разговор, да мислим и да дебатираме.

Протестите от лятото не постигнаха целта си. Започна интересен диалог, който ще се развива.

Политиците са си дали сметка колко крехка е политическата ни цивилизованост. Позициите на президента Румен Радев не са неочаквани, тъй като от началото на мандата си държавният глава е алтернатива и опозиционна сила.

Имаше момент, в който изглеждаше, че Радев можеше да е водач на народен бунт, след което се прибра в по-институционалната си позиция на критик на управлението. От гледна точка благополучието на обществото това е отговорна позиция. От гледна точка на неговия шанс да стане новия месия, може би е пропуснал исторически шанс да развее байряка на бунта, посочи Харалан Александров и допълни: "Разминахме се с революцията и смятам, че това е добра новина."
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  43       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   30/12/20