Ресурсбук България. Данни за избрано лице

Миролюба Бенатова

Родена е на 2 август 1975 г. в град София. Завършва средното си образование в 35 СОУ „Добри Войников“. Завършва със степен бакалавър по „Социална педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

Започва работа като журналист на 18-годишна възраст. Първите 7 години работи за вестник „168 часа“. От 2000 година е репортер на bTV, в предаването bTV новините. Има над 50 филма и разследвания, излъчени в „БТВ Репортерите“ и „Код: Криминално“ по bTV Action (преди PRO BG). През 2010 – е избрана за Репортер на десетилетието на bTV. През 2013 г. води предаването за разследваща журналистика „Хрътките“ за кратко. Предаването е спряно предсрочно, заедно с цялата публицистика в bTV, по време на протестите заради назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Малко след това Бенатова напуска bTV и стартира рубрика „Миролюба Бенатова представя“ в предаването „Дикоff“, с продуценти Телеман и Нова ТВ. Работи с Диков до 2015 г., след което се разделя с Телеман и продължава с рубриката си в Новините на Nova TV. Има разследвания за българите в трафика на кокаин (2012)[4], за източване на холандската социална система от български роми (2013), за организирана просия в Швеция (2014), успелите българи в Америка (2015) – поредица с 14 истории за непознати, но много успели българи отвъд Океана.

NOVA прекратява договора ѝ на 7 юни 2019 г. Според профила ѝ във Фейсбук, цитиран от много български медии, телевизионната журналистка се е преквалифицирала след това на таксиметров шофьор в голяма софийска компания.

Публикува интервюта, анализи, репортажи и разследвания в списанията „L’Europeo“, „Amica“, „Playboy“, „Жената днес“, „Мениджър“.

Други подобни ресурси
Лица:     Радио,Телевизия
Сайтове: Медии, телевизии, радия


 
  Снимки на лицето
 
 
  Месторабота
 
  Фирма:  
  Длъжност:  
  Телефон:  
  E-Mail:  -
 
  Идентификация
 
  Титла:
  Професия: Журналист
  Основна дейност: Информация,Реклама
 
Линкове към Миролюба Бенатова
 
W18 Информация, Реклама Фирми Раздел    
W15 Информация, култура Стоки Раздел    
W15 Информация, справки Сайтове Раздел    
 
  Списък на сайтове администрирани от лицето
Име на сайта Категория на сайта Дата Детайли
Виж :
 
 
  
 
 
Google
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  13       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   20/05/20