Ресурсбук България. Данни за избрано лице

Атанас Мангъров

Доц. Атанас Мангъров е инфекционист и педиатър, началник на клиниката по детски инфекциозни болести в Инфекциозната болница в София. Той е сред специалистите, които най-често коментират заразни болести (и преди коронавируса). Откакто COVID-19 е сред най-важните теми и в България, доц. Мангъров открито е критикувал подхода на националния щаб.

Други подобни ресурси
Обекти:  Болница. Медицина
Лица:     Медицина
Сайтове: Здраве и медицина


 
  Снимки на лицето
 
 
  Месторабота
 
  Фирма:  
  Длъжност:  
  Телефон:  
  E-Mail:  -
 
  Идентификация
 
  Титла: Доцент
  Професия: Лекар
  Основна дейност: Здравеопазване
 
Линкове към Атанас Мангъров
 
E1195 Медицински съвет към МС за борба с коронавируса Политическо събитие София Виж  ~  
 
  Списък на сайтове администрирани от лицето
Име на сайта Категория на сайта Дата Детайли
Доц. Мангъров: Ковид-19 е почти БЕЗВРЕДЕН! Здраве и медицина 28/04/20 Виж : 258
 
 
  
 
 
Google
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Хванаха доц. Мангъров да пътува в градския транспорт без маска  
__ 1 __

18/10/20
11:42:22

Столичанин, пътуващ в столичния "Градски транспорт" засне доц. Атанас Мангъров да се вози спокойно без маска

"Мангъров се качи в автобус 310 от Сточна гара в посока кв. "Люлин" в четвъртък малко след 20 часа вечерта. Той седна на най-задната седалка в полупразния автобус до група млади ромки, които разговаряха шумно и също бяха без маски. Единствено по-възрастен мъж носеше маска, но в познатия стил "лигавник", поставена ниско долу под носа. След като се повози две спирки с рейса, Мангъров слезе на спирката при бул. "Христо Ботев", откъдето се прехвърли на трамвай, отново без изобщо да си постави маска", разказа очевидецът.

Само преди няколко дни началникът на Детското отделение в Инфекциозна болница бе гост в предаването на Георги Любенов по БНТ, който часове по-късно обяви, че е заразен с коронавирус. Доц. Мангъров обаче заяви, че няма да си прави тест, освен ако не му бъде издадено предписание.

В края на май по отношение на носенето на маски, инфекционистът коментира: "Аз се качвам на автобус и си слагам маска, само защото ще ме глобят". Явно сега - няколко месеца по-късно, доц. Мангъров е променил мнението си и вече не се плаши от глобата.

Междувременно Фейсбук отново "цензурира" доцента, като отбеляза негов пост за некоректен и подвеждащ. В публикацията доц. Мангъров показва изследване на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ и пише - "70.6% от заболелите (със симптоми) винаги са носили маска. 3.9% никога не са носили маска".

Всъщност обаче данните на CDC обхващат само периода 1-29 юли, а цитираните 70 процента са едва 108 души. Ето защо от Фейсбук алармират под публикацията на Мангъров: "Независими проверители на фактите казват, че в тази информация липсва контекст и би могла да подведе хората".
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  95       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   25/03/20