Ресурсбук България. Събитие / обява

Корнелия Нинова подаде оставка, но остана лидер на БСП

"Този фарс е пореден", или как Корнелия Нинова подаде оставка, но остана лидер на БСП

След двойно повече гласове "против" разлика конгресът на Българската социалистическа партия (БСП) отхвърли подадената през ноември от лидера Корнелия Нинова оставка заради лошите изборни резултати. Така за втори път само в рамките на три години тя застава пред конгреса като желаещ да напусна поста и си тръгва от заседанието като потвърден председател. И отново избори за лидер в най-голямата лява партия няма да има, а мандатът на Нинова, който е втори и последен, ще продължи до септември 2024 г.

Основен аргумент на привържениците ѝ за запазване на лидерското място бе, че БСП участва в управлението на страната, а на опонентите ѝ: че социалистическата партия е приета заради "парламентарната математика" България все пак да има редовно управление. След заседанието на конгреса се чуха заявки, че бетонирането на Нинова като лидер ще засили вътрешната ѝ опозиция, която е поела ход към "алтернатива на възход и растеж". Нинова пък се обяви за победа на социалистическата партия на местните избори през 2023 г.

Делегатите не са единни дори в това трябвало ли е въобще да бъде гласувана оставката на Нинова, вместо да бъде просто приета след като я е подала. Причината е в начина, по който е написан уставът на БСП, който "е пълен с такива противоречия", както коментира един от делегатите. Сюжетът с подаването, но неприемането на оставката на Нинова пък напомни за случая на Делян Добрев от ГЕРБ през 2017 г., който пожела да не бъде депутат от партията на Бойко Борисов заради скандалите и обществени поръчки в община Хасково, но тогавашното управляващо мнозинство я отхвърли.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Корнелия Нинова подаде оставка, но остана лидер на БСП
 
W99521 Корнелия Нинова подаде оставка, но остана лидер на БСП Източник Dnevnik.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:   Корнелия Нинова
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   София
  Дата и час от:   22/01/22
  Дата и час до:   22/01/22
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  83       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   23/01/22