Ресурсбук България. Събитие / обява

Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

Инициативен комитет издига президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат като независими кандидати на изборите на 14 ноември. Учредителното събрание се проведе в зала 6 на Националния дворец на културата.

Трима съпредседатели има Инициативният комитет - д-р Цветеслава Гълъбова, която е шеф на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски", журналистката Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов. Те бяха представени от актьора Павел Поппандов в "моноспектакъл".

Д-р Цветеслава Гълъбова заяви, че президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова са гарант за нормализиране на политиката у нас, което се изразява в политика, основана на ценности, на здравия разум, експертността, интересите на България и българския народ.

Анна Заркова каза, че през последните пет години България има достоен и смел президент. Искам да имаме такъв президент и в останалите пет, искам смел президент, горд народ и справедлива държава, каза Заркова. По думите й, когато президентът Радев "вдигна юмрук на бунтовния площад", този юмрук не е бил знак на нападение, а знак на общност между всичките хора, които "бяха излезли от подчинението в това лято, бяха вдигнали глава и искаха да викнат, че не искат управление от мафиотски тип".

По думите на Йордан Камджалов, България е в много особен и труден момент и наистина има нужда от "силна ръка". България е болна, счупена и бедна в много отношения. България заслужава много, има много какво да се направи, каза Камджалов и пожела на Румен Радев и Илияна Йотова да продължат с пълна сила за един по-добър живот на всички българи, за по-здрава държава, за по-силна нация.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова влязоха в залата под аплодисментите на присъстващите. Сред тях има представители на политическите партии, на местната власт, журналисти и хора от академичната общност, както и представители на културата и изкуството.

Сред присъстващите в зала 6 на НДК са евродепутатът и бивш началник на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, председателят на СБЖ Снежана Тодорова, журналистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат
 
W96520 Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат Източник Dir.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   София. България
  Дата и час от:   28/09/21
  Дата и час до:   28/09/21
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Румен Радев пред Инициативния комитет: Антимафиотският консенсус премина в урнит  
__ 1 __

28/09/21
17:17:04


Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива считам само за етапен провал - обществото ни е зряло за промяната. На фона на безпрецедентния срив на доверие в политическата система и институциите, на общата криза на законността, президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност. Това каза президентът Румен Радев на Учредителното събрание на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата им с вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат на президентските избори на 14 ноември.

Радев посочи, че и "в най-тежките времена на непрестанна обсада, на непрекъснати атаки и манипулации", с Илияна Йотова не са се отклонили от мисията си да отстояват държавността и интересите на българите, да бъдат коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма, да фокусират общественото внимание върху недъзите на политическата система, да задават дневен ред по важни въпроси, да обединяват около значими каузи, да работят за модернизацията на България, да отстояват българския национален интерес.

Вярваме, че президентската институция символизира единството на нацията, но не като ням свидетел на беззаконието, не като гарант на комфорта на облагодетелстваните. Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани, единението е осъзнато обединение около демократични ценности, около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели.

Според него, последните 5 години са променили обществената атмосфера.

"Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните. Няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието".

"За нас е важно, че в този турболентен преход, ще има нужда от стабилна институция с доверие, с ясни ценности устои и посока, която да остане вярна на хората. Това за нас е осъзнат дълг. За това още през февруари с г-жа Йотова излязохме с послание за нова България и заявихме нашето намерение да се кандидатираме за втори мандат. Потвърдихме своето непреклонно намерение да следваме пътя към най-важното според нас - непосредствена национална цел - укрепване на държавността. Без нейното постигане кои да са следващи управленски конфигурации, техните икономически, социални и други политици, ще попаднат в плен на олигархията и са обречени на провал. Съответно нашата страна на изостаналост. Затова ние ще продължим нашата борба за честни и достъпни избори, за излъчването на нов тип управления, за укрепване на върховенството на правото".

Само така ще може да се победят бедността и безправието. И да заемем достойното място в европейското семейство. Място, което ни принадлежи, като страна с принос към историята, културата, науката и икономиката. Както отбелязаха немалко от вас тези усилия изискват смелост. Демократичните ценности се свързват преди всичко с правата на гражданите, с каузата за свободата и ние няма да оставим българите да се свиват от страх в тежкото им оцеляване. Затова и подкрепихме решително площадите на недоволството".

"Предстои ни избор не само на президент и вицепрезидент, а избор ценностен, избор на бъдещето. Избор, в който ние ще разчитаме на вашата мъдрост, вяра, воля и енергия. Затова искам да споделя това, което беше мое кредо през последните 5 трудни, но вдъхновяващи години. Да бъда с народа си. Казвам го и днес - с вас".
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  82       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   28/09/21