Ресурсбук България. Събитие / обява

Петков и Василев представиха проекта си Продължаваме промяната

Бившите служебни министър Кирил Петков и Асен Василев представят пред журналисти политическия проект. Това се случи в център "Проджект лаб" на столичния бул. "Мария Луиза" №58. С днешното събитие искаме да кажем, че продължаваме промяната.

Новият проект ще носи името "Продължаваме промяната", а целта пред него е досегашната работа на двамата през последните 4 месеца да продължи и през следващите 4 години.

В последните 4 месеца започнахме промяната и имахме конкретни и ясни цели.

Цел 1 - да спрем корупцията и кражбата, добър пример беше ББР.

Цел 2 - да освободим малкия и среден бизнес да работи спокойно. Стигнахме до 10% растеж и благодарение на приоритетите на НАП фокусът вече не бяха малки магазини, а големите фирми с големите обществени поръчки.

Приоритет 3 - да привлечем високотехнологични инвестиции. Видяхте, че само за 4 месеца привлякохме голям завод за електроавтомобили в Ловеч.

Приоритет 4 - когато се събере това благоденствие да се разпредели по-справедливо. Бюджетът показа точно това - когато можем и да намалим дефицита и да разпределим средствата сред пенсионери, хората от здравеопазването и образованието.

Според бившия икономически министър с работата си двамата с Василев са засегнали много интереси и предрече, че "тези интереси сега ще се обаждат от сутрин до вечер, за да се опитат да ни спрат." Според него в следващия парламент ще има "коалиция на промяната", която ще има над 121 депутати, които са нужни за управление.

Двамата подчертаха, че това не е президентска партия. Те ще подкрепят Румен Радев за нов мандат. "Ние много го харесваме. Много уважаваме президента и той представлява нашите ценности, но по никакъв начин това не е негова партия".

Петков обясни, че финансирането на партията ще е чисто и прозрачно. Няма да се приемат пари, за които не се знае откъде идват. По думите му фирми, които искат да са дарители на партията, не трябва да очакват да получават обществени поръчки в замяна.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Петков и Василев представиха проекта си Продължаваме промяната
 
W96228 Петков и Василев представиха проекта си Продължаваме промяната Източник Dnevnik.bg
W96251 Кирил Петков и Асен Василев преговарят с няколко партии Източник Dir.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   София. България
  Дата и час от:   19/09/21
  Дата и час до:   19/09/21
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Кирил Петков и Асен Василев представиха екипа си  
__ 1 __

19/09/21
17:05:05


Критериите към екипа са да са с добра кариера извън политиката, независими хора. Да не са били в повече от една партия, освен тази коалиция, защото не вярват в хора, които прескачат от партия в партия. Приоритет е и да нямат скандали. Всеки един от тях ще подпише договор за почтеност, че нямат скрити пари.

Повечето от екипа на новата формация са млади хора завършили в чужбина. Част от хората са работили Министерство на икономиката с Кирил Петков през последните месеци.

Деница Симеонова, магистър инженер, която в последните 5 години работи за развитието на предприемаческата среда в България.

"За да се случва успешно бизнесът на младите хора, разбрах, че няма как да стане без ние да променим средата. Иновации могат да се случват не само в развитите държави, вярвам, че с този екип можем да поставим България на картата на иновациите на глобално ниво".

Калина Константинова беше заместник-министър в министерството.

Завършила е в САЩ, след това в Англия, учила е икономическо развитие или как една бедна страна може да стане богата. Бях част от екипа на министерството на икономиката последните четири месеца, преди това 13 години в аутсорсинг индустрията.

"Работила съм в публичния, частния и неправителствения сектор, за последните четири месеца като зам.-министър се убедих, че истинската промяна може да стане само от вътре. Надявам се да продължим промяната и тя да обхване градовете в цяла България, защото всички го заслужаваме".

Даниел Лорел е председател на комисията по прозрачност в министерството на икономиката.

Роден съм в София, прекарал съм половината си съзнателен живот извън България - завършил съм Телавивския университет със специалност компютърни услуги и информатика. Цялата ми кариера е ориентирана към високите технологии, след години странстване установих, че България е една прекрасна страна, в която искам да живея с децата си".

Яна Балникова е от екипа на Министерство на икономиката.

Никола Минчев е адвокат.

Никога не е живял извън България. Работи в адвокатско дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", което през последните месеци обслужва правно Българската банка за развитие.

Съмишленици ще бъдат намерени сред 671 участници в курсове,

които двамата с Василев инициирали между университета в Харвард (където и двамата с Василев са завършили) и Софийския университет. По думите на Петков курсовете са продължили през последните 14 години, като всяка са избирани 60 най-добри студенти от 400 кандидати (от всички висши учебни заведения в страната).

"Нямаме област в страната, където тези млади хора, откъдето са родом, да не покриваме всички формални изисквания за кандидат-депутатски листи. Няма да крадем от ничии листи". С това отговаря на изказвания на представители на БСП, че новият политически проект е искал да причисли към себе си представители на социалистите.
 Мандатоносители на Продължава промяната  
__ 2 __

19/09/21
17:18:25


Все още няма партия мандатоносител за проекта им. "Безброй партии ни се обадиха и ни предложиха да станат мандатоносители. В момента сме в процес на разговори с няколко партии. Вероятно ще ги сложим под формата на коалиция, за да може "Продължаваме промяната" да стане името на обединението". Той подчерта, че няма да се взимат структурите на партията мандатоносител. Целта е листите да се запълнят с представители на проекта на бившите министри.

"Безброй партии ни се обадиха с предложение да ни станат мандатоносители. В момента сме в процес на разговори с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим под формата на коалиция. А "Продължаваме промяната" да си остане името. 7-8 партии са, с които си говорим".

Петков обясни, че финансирането на партията ще е чисто и прозрачно. Няма да се приемат пари, за които не се знае откъде идват. По думите му фирми, които искат да са дарители на партията, не трябва да очакват да получават обществени поръчки в замяна.

"В следващите 60 дни ще чуете много неща за нас. Никой, освен нашия екип, няма правото да говори вместо нас. Ако нещо чуете за нас, имайте предвид, че не е вярно. Вярвайте ни, защото показахме, че имаме смелостта да атакуваме и да действаме срещу най-тежките интереси, които засягат кражбите в България. Имаме смелостта, имаме екипа, ще го направим", увери Кирил Петков.

На въпрос кой е кандидатът им за президент, те посочиха, че ще подкрепят Румен Радев.

"Ние много го харесваме, защото за последните месеци ни даде пълна свобода на действие - да действаме, както мислим, че е добре за България. Не получихме нито един телефонен разговор, за да каже: направете това или наемете онзи и общите принципи, с които сме управлявали с колегите в служебното правителство, мисля, че са общи и за него", поясни Петков.

 Тренд отчита рекордно ниска 77% отрицателна оценка за парламента  
__ 3 __

19/09/21
17:57:18


Новата формация около Петков и Василев набира 9% подкрепа от гласуващите.

ГЕРБ си връща първото място със сериозна преднина пред конкурента за второто място.

43% от всички интервюирани смятат, че "Има такъв народ" носи най-голяма отговорност, че не се състави кабинет, показва проучване на "Тренд".
 Петков и Василев се явяват на изборите с Волт и Средна европейска класа  
__ 4 __

21/09/21
21:30:50


Партиите "Волт" и "Средна европейска класа" ще бъдат мандатоносители на проекта "Продължаваме Промяната" на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Днес 20 септември 2021 г., беше постигнато коалиционно споразумение между ПП "Волт" и ПП "Средна европейска класа", с което двете партии образуваха коалиция "Продължаваме Промяната" за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г." - съобщават от "Продължаваме Промяната".

Представляващи коалицията са Кирил Петков и Асен Василев.

"Коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин."

Като основни цели на коалицията се посочват създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и средния бизнес, както и привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции. Сред целите на коалицията са също справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата и върховенство на закона. Приоритет за обединението ще бъдат инвестициите в качествено образование, развитие на по-добро и достъпно здравеопазване, модерна инфраструктура и социална политика, осигуряваща достойни доходи на възрастните хора.

"Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на "Продължаваме Промяната" и са готови да спазват заложените в споразумението принципи".

Партията "Средна европейска класа" е създадена в Бургас през 2007 г. с цел създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот. Тя има избрани общински съветници, като в общинския съвет на Бургас е трета политическа сила. Начело на партията е Константин Бачийски, който постави във фокуса на дейността си беззаконията в парк "Росенец". Той беше издигнат на лидерския пост преди три дни, след като предишният председател Георги Манев обяви края на политическата си кариера. Самият Манев посочи за свой приемник Бачийски, който беше негов заместник.

На парламентарните избори през 2017г. партията се присъедини към коалицията "Обединени патриоти", а на изборите за Европейския парламент през 2019 г. се коалира с НФСБ.

Политическа партия "Волт" е основана през 2018 г. като част от първото общоевропейско движение "Волт Европа" - то има евродепутат, народни представили в парламента на Нидерландия и общински съветници в България, Германия и Холандия. Съпредседатели на "Волт" в България са Венцислава Любенова и Симеон Трулев. Те поеха ръководството на партията на проведения на 29 май тази година конгрес.

Преди дни партията напусна мрежата "Изправи се БГ".
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  258       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   02/02/22